• Westfriesgasthuis

Overzicht van het laatste nieuws

IQ Messenger op de exporttop zorgsector

16 december 2014

De Nederlandse zorg scoort niet alleen hoog in internationale vergelijkingen, ook heeft de sector de economie veel te bieden. Minister Edith Schippers (VWS) organiseert op dinsdag 16 december in Den Haag de Top Export Zorg. Dit doet zij in samenwerking met de Topsector Life Sciences & Health (LSH) en de Task Force Health Care. Doel van de top is om de kansen voor Nederlandse bedrijven in deze sector in het buitenland een stevige impuls te geven.

Op de exporttop in Den Haag gaan vertegenwoordigers van bedrijven, zorginstellingen, kennisinstituten en overheid zich buigen over de vraag hoe de sector zich internationaal het beste kan positioneren. Vragen die aan bod komen zijn: Welke betekenis kan Holland Branding hebben voor bedrijven en instellingen afzonderlijk en voor de sector als geheel? Hoe kunnen bedrijven, instellingen en overheid gezamenlijk tot een effectieve internationale agenda komen?

Op de (besloten) exporttop wisselen partijen verder kennis en ervaring uit over kansen en knelpunten voor de sector in het buitenland. Belangrijk aandachtspunt is hoe de juiste (zaken)partners gevonden kunnen worden en hoe in relatief nieuwe regio’s in de wereld voor de lange termijn wederzijds vertrouwen kan worden gewonnen.

Schippers hecht veel waarde aan de economische betekenis van de sector. In de afgelopen jaren leidde zij al economische missies naar China, India en Rusland: “De zorg is met recht een tópsector. Er is overal ter wereld een markt voor onze innovatieve bedrijven. Als de we de kansen benutten, levert dat Nederland veel banen op. Waar ik maar kan, zal ik de sector hierin ondersteunen. ” Met het organiseren van de top geeft Schippers ook invulling aan een wens van D66-Kamerlid Pia Dijkstra.

De sector Life Sciences & Health is een van negen topsectoren waarin Nederland uitblinkt en waarin het verder wil groeien. Het gaat in deze sector onder andere om biofarma, medische technologie, e-health, infrastructuur en voeding- en gezondheidsproducten. In deze sector zijn ca 2300 Nederlandse bedrijven actief en er gaat jaarlijks circa 17 miljard euro in om.

Nieuwsarchief

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update.


Bezoek ons

Pieter Zeemanweg 57
3316 GZ Dordrecht
Nederland

Neem contact op

Telefoon 088 - 20 22 333
E-mail info@iqmessenger.com

Volg ons