• Westfriesgasthuis

Overzicht van het laatste nieuws

Meest gestelde vragen op Zorg en ICT 2015

26 maart 2015

» Waar zet je IQ Messenger voor in?
IQ Messenger wordt ingezet door ziekenhuizen, zorginstellingen, GGZ's en thuiszorg organisaties om werkprocessen te optimaliseren. Dit met behoud van bestaande investeringen los van merk, zodat het werkproces centraal staat. 

» Hoe kan ik bestaande zorgsystemen/ investeringen behouden?
IQ Messenger heeft ruim 90 merk- en protocolintegraties waarmee u bestaande systemen kunt behouden. Elk kwartaal heeft IQ Messenger 3 tot 5 nieuwe integraties op verzoek van klanten.

» Hoe kan ik mijn werkproces optimaliseren?
IQ Messenger kijkt niet naar de beperkingen van hardware, maar denkt vanuit de werkprocessen die u bepaalt. Op deze manier wordt vendor lock doorbroken en staat het werkproces centraal. Via de IQ Event Flow Manager kunt u eenvoudig losstaande systemen combineren in één werkproces.

» Zijn jullie echt merkonafhankelijk?
Ja. Merkonafhankelijkheid zit in ons DNA. IQ Messenger heeft ook geen verdienmodel aan de integraties. Welke hardware of merk de klant nu gebruikt of wenst te gebruiken bepaalt de klant zelf.

» Hoe kan jullie technologie helpen in kosten besparing?
Oude systemen hoeft u niet af te danken, maar deze kunnen worden behouden. Nieuwe systemen kunnen eenvoudig worden geintegreerd en gecombineerd. Door uw werkprocessen zo optimaal mogelijk in te richten, kunt u besparen op uren en FTE. Daarbij is generieke video (SIP) integraal onderdeel in alle IQ applicaties op PC, smartphone en tablet. Zo is kijken naar de situatie of virtuele rondes lopen middels elk device mogelijk.

» Hoe kan ik smartphone en tablet slim en veilig inzetten?
Alarmering van elk verpleegoproep-/brandmeldsysteem kan op elk type smartphone en tablet met accepteren, weigeren en video bellen. Met de IQ Secure Messenger kunt u de smartphone en tablet volledig veilig inzetten conform NEN7510, NEN7511, NEN7512, NEN7513 en Medical Class I.

» Hoe kan ik veilig gebruik maken van WhatsApp?
Gebruik van WhatsApp voor het delen van cliënt gegevens (bv een foto van iemands wond) is strafbaar en kent een boete van € 800.000 per handeling. Hiervoor zijn spelregels gemaakt in de vorm van normeringen zoals de NEN7510. IQ Secure Messenger maakt het mogelijk om de WhatsApp functionaliteiten wel veilig te gebruiken. Zelfs met meer functionaliteiten, zoals accepteren, weigeren en escaleren van (groep)chats met prioriteit en live status informatie in combinatie met bestaande zorgsystemen.

» Kan ik zelf het proces los van merk programmeren?
Ja, alle bestaande en nieuwe zorgsystemen zijn zichtbaar in de IQ Event Flow Manager, waarbij u zelf eenvoudig werkprocessen kunt aanmaken, aanpassen, kopiëren en testen. U bent 'in control' over gesloten systemen die normaal los van elkaar beheerd worden.

» Kan het op Vmware en in HA cluster?
Ja, IQ Messenger wordt veelal op Vmware gepaatst en kan tevens in meerdere culsters werken, High Availability. Op deze manier is een zeer hoge beschikbaarheid mogelijk.

» Kan ik het ook in een prijs per maand krijgen in plaats van aankoop?
Ja, het is naast koop ook mogelijk om IQ Messenger in een prijs per maand model in te zetten. Zo kunt u eenvoudig berekenen hoeveel de besparingen en de kosten zijn voor uw business case. Tevens heeft u dan het recht op de 'inwisselgarantie' waarbij u licenties kunt inwisselen zodra u overstapt naar andere hardware/merk. Zo voorkomt u de traditionele vendor-lock.

» Draait dit in de cloud of op locatie?
IQ Messenger kan in de cloud, uw cloud of op locatie geplaatst worden. Veel klanten willen IQ Messenger vanuit hun eigen ICT cloud gezien de privacy regels in de zorg.

» Kan ik IQ Messenger inzetten voor medische alarmering?
Ja. IQ Messenger is conform de Medical Device Directive (MDD), Nederlandse Wet Medische Hulpmiddelen (WMH) en Besluit Medische Hulpmiddelen (BMH) en daarom kunt u IQ Messenger inzetten voor medische alarmering. Hievoor is een white paper opgesteld, die gratis te downloaden is via onze website.

Nieuwsarchief

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update.


Bezoek ons

Pieter Zeemanweg 57
3316 GZ Dordrecht
Nederland

Neem contact op

Telefoon 088 - 20 22 333
E-mail info@iqmessenger.com

Volg ons