Innovatieslag Westfriesgasthuis

IQ Messenger heeft een volledige integratie verzorgd met Microsoft Lync, Schrack verpleegoproepsysteem, oude pagers en de nieuwe Spectralink toestellen. Nu kan het Westfriesgasthuis optimaal gebruik maken van de nieuwe technologie en de personele reductie beter rechtvaardigen.

Situatie

Het Westfriesgasthuis is een algemeen ziekenhuis in Hoorn waar goede zorg draait om aandacht. Aandacht voor mensen en voor de manier waarop ze hun werk doen. Westfriesgasthuis wil de allerbeste zorg geven en kijkt door de ogen van de patiënt.

Door bezuinigingsmaatregelen van de overheid en de eigen ambitie om slimmer en efficiënter te willen werken, ging het Westfriesgasthuis op zoek naar een passende oplossing. Bestaande leveranciers leverden grote frustratie op, omdat zij monopolistisch en niet flexibel zijn, moderne technologie niet omarmen en vanwege hun pricing.

Het Westfriesgasthuis maakte als eerste ziekenhuis de keuze voor het gebruik van Microsoft Lync. In eerste instantie waren ze in de veronderstelling dat het ook verstandig zou zijn om alle zorgalarmeringen (o.a. afkomstig van het verpleegoproepsysteem) hier naartoe te sturen.

Ze hadden recent een nieuw IP verpleegoproepsysteem van Schrack Seconet gekocht en moesten een mobiel device ter vervanging van de pagers selecteren. Dit is een lang traject geweest, waarbij de uiteindelijke keuze is gevallen op een tweetal Spectralink toestellen; één op basis van Android met de IQ SmartApp en één dat zich het makkelijkst laat vergelijken met een dect toestel met WiFi motorblok.

Ook bij Westfriesgasthuis speelde het thema puntoplossingen. Alle gekozen componenten zijn sterk binnen hun segment, maar vormen absoluut geen eenheid en worden ook niet door elkaar ondersteund.

Oplossing

De rol van IQ Messenger hierin is duidelijk. IQ Messenger heeft een volledige integratie verzorgd met Microsoft Lync, Schrack verpleegoproepsysteem, oude pagers en de nieuwe Spectralink toestellen. Nu kan men optimaal gebruik maken van de nieuwe technologie en de personele reductie beter rechtvaardigen.

Samengevat

✓ Grote kostenreductie door reductie personeel (ca. 1-2 man minder in de nachtdienst per afdeling)
✓ Geen puntoplossingen meer, maar één geïntegreerd systeem met geoptimaliseerde werkprocessen
✓ Integratie van diverse systemen (Schrack verpleegoproepsysteem, Microsoft Lync, bestaande pagers, Spectralink Android met IQ SmartApp)
✓ Sterke imagoverbetering (imago is verpleegkundige met smartphone technologie)
✓ Westfriesgasthuis is referent voor IQ Messenger

Klantcase GGzE

GGZ Eindhoven heeft alle zorg gerelateerde alarmeringen naar één centrale locatie gebracht...

Lees verder »

Klantcase Norschoten

Norschoten heeft met behulp van IQ Messenger de bewegingsvrijheid, privacy...

Lees verder »

Wilt u IQ Messenger live ervaren?

Breng dan een referentiebezoek aan één van onze klanten.
In overleg met de klant wordt uw bezoek ingepland.

Vraag een referentiebezoek aan »

Bezoek ons

Pieter Zeemanweg 57
3316 GZ Dordrecht
Nederland

Neem contact op

Telefoon 088 - 20 22 333
E-mail info@iqmessenger.com

Volg ons