Wooncentrum ‘t Schild en wooncentrum Anne Franklaan zijn locaties in Harderwijk voor cliënten met een verstandelijke beperking. De cliënten beschikken over een eigen kamer maar een groot deel van hun leven speelt zich af in de groepsruimtes. ’s Nachts als de cliënten op bed liggen verstuurt het Hertek systeem een melding als geluid wordt herkend.

Deze meldingen werden tot voor kort nog beoordeeld via de centrale van een externe zorgorganisatie. Met de integratie van het Hertek systeem en de SmartApp applicatie van IQ Messenger kunnen zorgprofessionals die aanwezig zijn op de locatie vanaf nu zelf deze meldingen beoordelen. De externe centrale is hierdoor niet meer nodig, zodat een interne wacht de afhandeling rechtstreeks vanaf haar smartphone kan doen.

Met de SmartApp kunnen medewerkers alarmen ontvangen uit meer dan 120 verschillende systemen, zelf alarmen triggeren (noodoproepen) en (beeld)bellen.

Bij ontvangst van een alarmbericht kunnen medewerkers kiezen om deze te accepteren of eerst nog terug te bellen naar de kamer om te horen wat er met de cliënt aan de hand is. Dit scheelt heel wat meters lopen en maakt het zorgproces echt slimmer. Meldingen die niet tijdig worden aangenomen worden automatisch doorgestuurd naar andere afdelingen.