Persoonlijke alarmering:         Panic alarm
Collega’s in de zorg of industrie die alleen of op risicovolle locaties werken moeten snel hulp kunnen inschakelen bij gevaarlijke situaties.
Directe armering waarborgt de veiligheid van medewerkers. Wanneer medewerkers te maken krijgen met agressie of een ongeval moeten zij snel en betrouwbaar kunnen alarmeren.
De SmartApp van IQ Messenger is geschikt voor vrijwel ieder Android toestel. Een ingebouwde of losse paniekknop stelt medewerkers in staat te alarmeren.
Deze alarmen worden voorzien van actuele locatiebepaling en afgehandeld volgens uw gewenste workflow. Denk hierbij aan directe alarmering naar collega’s, een externe- of eigen meldkamer.

Persoonlijke alarmering:         Lone Worker
Met de nieuwe Lone Worker functionaliteit wordt automatisch een alarm met locatiebepaling gestuurd wanneer het toestel/de medewerker een bepaalde tijd niet meer beweegt (no movement).
Uiteraard is deze functie voorzien van een pre-alarm om de medewerker in staat te stellen een vals alarm te voorkomen.

Persoonlijke alarmering:         Onbewaakt gebied
Daarnaast introduceert IQ Messenger een bewakingstimer waarmee de medewerker, om een vrij instelbaar aantal minuten, een bericht ontvangt met de vraag deze te bevestigen als bewijs van “alles in orde”.
Wanneer de medewerker hierop niet regeert zal de SmartApp ook een alarmbericht met locatiebepaling verzenden.
Deze functie kan worden ingezet bij het betreden van gevaarlijke ruimtes/gebieden of in situaties waarin de medewerker voor langere tijd buiten het zicht van collega’s werkt.

Persoonlijke alarmering:        
De SmartApp is voorzien van de “Stil inluisteren” functie welke kan worden gebruikt als een toestel een alarm heeft gemaakt. Hierdoor kan een collega of meldkamer de alarmsituatie op afstand beluisteren en waar nodig hulpdiensten inschakelen.

Persoonlijke alarmering:         Locatiebepaling
Middels locatiebepaling is zichtbaar waar een medewerker zich bevindt. Ook hierin is het platform van IQ Messenger volledig merkoverstijgend. Locatie bepaling is namelijk mogelijk middels GPS, Bluetooth, Bluetooth Low Energie, RF bakens en WiFi netwerken.


Het merkonafhankelijke IQ Messenger platform biedt organisaties de mogelijkheden deze alarmen op iedere gewenste manier op te volgen en af te handelen: escalatie naar medewerkers of een interne of externe meldkamer.
Hierdoor zijn verplichte afnames van meldkamerdiensten verleden tijd en heeft u zelf de volledige regie over het werkproces.