Lamb Weston gaat voor veiligheid op de werkvloer met het IQ Messenger platform voor kritische alarmering en communicatie

Lamb Weston verbetert het werkproces middels gebruikmaking van proces- en persoonlijke alarmering. Men maakt gebruik van een omvangrijke Rockwell omgeving welke door het Factory Talk protocol binnen het IQ Messenger platform is geïnterfaced. De professionals zijn uitgerust met een DECT toestel voorzien van alarmeringsfuncties. Zo kunnen alarmberichten vanuit de Rockwell omgeving als ook persoonlijke alarmering van de professional met dezelfde handset worden ontvangen en verzonden. Op deze wijze wordt een belangrijke verbetering gerealiseerd ten aanzien van de uptime van het productieproces en de persoonlijke veiligheid van de professionals.

​Een doorslaggevende factor bij de keuze voor IQ Messenger is volgens Arjan Taal, Manager Manufacturing IT and Process Control bij Lamb Weston, dat het een merkonafhankelijk software platform is, welke op één laag middels een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke grafische lay-out bediend kan worden. Deze merkonafhankelijkheid is bij geen enkele andere leverancier gevonden en is voorwaardelijk voor keuzevrijheid van in te koppelen systemen. Taal zegt dit in de praktijk te hebben ervaren: "Wij hebben ook gekeken naar een software oplossing van onze bestaande leverancier. Maar dat bleek niet de juiste oplossing voor ons te zijn. Je zit dan namelijk vast aan verplichte producten en diensten, terwijl wij ook andere applicaties operationeel hebben. Het wordt dan lastig communiceren of je zit met licenties en protocollen die je niet kan uitwisselen. Dat is écht niet meer van deze tijd."

Actief in vier fabrieken
De Factory Talk integratie van IQ Messenger is inmiddels geïmplementeerd in vier fabrieken van Lamb Weston. Taal wil IQ Messenger ook op 2 andere gaan inzetten. Taal wenst tevens één software gebaseerde oplossing waar hij naast de klassieke DECT toestellen ook veilig en betrouwbaar smartphonetechnologie kan inzetten.

Alarmoproepen welke door de professional op een DECT toestel worden ontvangen, kunnen worden geaccepteerd of geweigerd. Indien de oproep niet tijdig wordt geaccepteerd of geweigerd wordt deze automatisch geëscaleerd naar de dienstdoende collega.

Duizenden alarmen per fabriek
In elke fabriek is er sprake van een enorme verscheidenheid aan soorten alarmen. Denk hierbij aan een vooralarm van een te hoge temperatuur of van een storing van de motor in een tank. De Factory Talk integratie van IQ Messenger zorgt dat er snel en efficiënt op deze melding kan worden gehandeld. Taal legt de gang van zaken bij een alarm uit: "De storingsmelding komt allereerst binnen in de controlekamer met een rode balk op het beeldscherm. In plaats van dat men zelf naar de desbetreffende tank moet lopen (hetgeen veel tijd kost) om de storing op te lossen, wordt de melding doorgestuurd naar een operator of maintenance medewerker die bij deze tank loopt." Dat IQ Messenger op deze wijze het werkproces efficiënter maakt is prettig, maar in het geval van high priority alarmen cruciaal. Voorbeelden van high priority alarmen zijn: ammoniak, lage oliedruk in een grote compressor en brand. Het brandmeldsysteem is van belang bij de bakovens. Taal zegt hierover: "Bij zo'n alarm moet je direct kunnen reageren. Op die manier kun je incidenten voorkomen en de veiligheid verhogen. IQ Messenger draagt bij aan de ambitie van Lamb Weston om de veiligheid op de werkvloer te verhogen en daarbij haar medewerkers te betrekken."

IQ Messenger in de industrie
De merkonafhankelijke software only oplossingen van IQ Messenger zijn onmisbaar voor kritische alarmering in een moderne industrie sector. De mogelijkheid om bestaande en nieuwe systemen te combineren en processen te optimaliseren los van merk, zorgen dat professionals in de industrie eindelijk de baas zijn over systemen en werkprocessen.


Referentiebezoek bij Valkenhof
FactoryTalk integratie voor slimme alarmering
  • Pieter Zeemanweg 57
    3316 GZ Dordrecht
    The Netherlands
    T +31 (0)88 20 22 333
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.