Nieuwe locatie Norschoten in Kootwijkerbroek in gebruik

2 maart 2015

Na een flinke periode van bouw start Norschoten het nieuwe jaar goed. Het nieuwe pand in Kootwijkerbroek is klaar voor gebruik. In de nieuwe locatie in Kootwijkerbroek wordt kleinschalig wonen aangeboden voor somatische en psychogeriatrische cliƫnten. Deze week zijn de bewoners van het voormalige Esveld verhuisd.

Het nieuwe pand heeft vier woningen, met elk acht appartementen. Elke woning heeft een gezamenlijke woonkamer en een keuken. De appartementen beschikken over een eigen badkamer en keukenblok. Er zijn ook mogelijkheden voor echtparen.

Domotica
Het nieuwe pand heeft, net als het pand in Elspeet, ook domotica. Deze technologie draagt bij aan een vrijere en veiligere omgeving voor de bewoners. Ieder zorgappartement in Kootwijkerbroek heeft een smart sensor. Deze slimme sensor kan op verschillende manieren de veiligheid van de bewoner bewaken. Welke bewakingsfuncties er worden toegepast, wordt samen met de bewoner bepaald en vastgelegd in het zorgleefplan. Ook op dit gebied biedt Norschoten ook in Kootwijkerbroek dus zorg op maat.

Belevingsgerichte tuin
De komende periode wordt gebruikt om het gebouw en de belevingsgerichte tuin verder aan te kleden. De belevingsgerichte tuin wordt speciaal ontworpen voor dementerende ouderen. Geurende planten, bloemen en bomen gaan hier de zintuigen van de ouderen prikkelen terwijl zij een rondje door de tuin lopen.