• Westfriesgasthuis

Overzicht van het laatste nieuws

Veilig whatsappen in de zorg

26 mei 2015

-Pling- Weer een appje. Ook binnen steeds meer zorgorganisaties wordt gewerkt met een WhatsApp groepsgesprek. Handig, maar erg onveilig! Daarom introduceert technisch dienstverlener Leertouwer samen met IQ Messenger een speciale WhatsApp-versie voor de zorg: IQ Secure Messenger.

Moderne vormen van communicatie worden ook in de zorg steeds meer ingezet om het eigen werk gemakkelijker te maken. Zo wint ook WhatsApp daar aan terrein, terwijl niemand weet waar de informatie, die in de app wordt gedeeld, belandt. Zorgorganisaties hebben er geen grip op. En dat is juist zo belangrijk, want medische gegevens van een cliënt mogen niet zomaar over een publiek netwerk gedeeld worden. Onder andere Europese regelgeving bepaalt dit en ook de NEN 7510 komt hierbij om de hoek kijken. Wanneer een zorgorganisatie hier niet aan voldoet en dus de regels overtreedt, kunnen de boetes per incident oplopen tot in de duizenden euro’s. Een boete is één ding, maar ook de contracten die de zorgorganisatie heeft met het zorgkantoor komen in gevaar.

Slimme zorg-app
Samen met IQ Messenger introduceert Leertouwer daarom een WhatsApp-versie speciaal voor de zorg: IQ Secure Messenger. Dit is een beveiligde messenger service die communicatie tussen cliënten en professionals eenvoudig en veilig maakt. IQ Secure Messenger werkt conform NEN7510 en ISO27001. Het is geen app die je in de app store kunt vinden. Het is onderdeel van domotica-oplossing Conview Care; binnen deze omgeving draait de IQ Secure Messenger. Het hele speelveld aan specialisten, verpleegkundigen en verzorgenden kan veilig communiceren via deze app, met functies als chat met escalaties, het delen van foto’s, video en locatie.

Eenvoudige en veilige communicatie
Deze nieuwe, speciale zorg-app werkt net zo gemakkelijk als WhatsApp, maar voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. De app faciliteert zorgmedewerkers in het veilig en snel communiceren met collega’s en andere specialisten in de zorg. Ook samenwerken en zorgtaken afstemmen met een mantelzorger behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk heeft deze zorgapp verder dezelfde functionaliteiten als WhatsApp. Zo kun je snel foto’s en je locatie delen, of iemand bellen en krijg je een leesbevestiging als je een bericht verstuurt.

App is onderdeel van totaaloplossing
Bij veel zorgorganisaties valt nog een verbeterslag te maken in het zorgproces, onder andere door slimme technologieën in te zetten en te integreren. Integratie van systemen zoals verpleegoproep, personenalarmering, dwaaldetectie, communicatiesystemen en IT is een must om technologie bij te laten dragen aan doelstellingen van zorgorganisaties. Met Conview Care zet Leertouwer het werkproces centraal en zet het merkonafhankelijke zorgtechnologie in om dit werkproces te optimaliseren.

Nieuwsarchief

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update.


Bezoek ons

Pieter Zeemanweg 57
3316 GZ Dordrecht
Nederland

Neem contact op

Telefoon 088 - 20 22 333
E-mail info@iqmessenger.com

Volg ons