• Westfriesgasthuis

Overzicht van het laatste nieuws

Namens Zorgpartners nodigen wij onze relaties uit voor het netwerkevent in Savelberg. Domotica kan veel positieve effecten voor mensen met dementie hebben. Maar hoe kunt u dit succesvol implementeren? Op 24 november 2015 houdt Savelberg te Gouda samen met Leertouwer een netwerksessie “Zorgdomotica in de praktijk”. U bent van harte uitgenodigd!

Netwerkevent ZorgpartnersTijdens dit event geeft Zorgpartners je een unieke kans om de innovatieve ontwikkelingen op het gebied van fixatievrij en zorgdomotica te ervaren. De markt is onder de indruk van de wijze waarop Savelberg voor demente ouderen veiligheid en vrijheid creëert door aanpassingen in organisatie en technologie. De middag begint om 16:00 en eindigt rond 17:30. Irene Feenstra van Savelberg en Jasper Coppes van Leertouwer geven een presentatie over het waarom en hoe van de zorgdomotica. Daarna ervaar je hoe het werkt tijdens een rondleiding en demonstratie.

Begin 2015 is Savelberg aangepast en uitgerust met een totaaloplossing van smartphones, slimme sensoren en leefcirkels. Leefcirkels geven bewoners de mogelijkheid binnen een bepaalde woonomgeving vrij te bewegen. Er zijn drie leefcirkels binnen Savelberg ingesteld. De buitenste leefcirkel maakt het mensen met dementie mogelijk om door het hele huis te lopen en zelf de tuin in te gaan. Binnen de tweede leefcirkel kunnen bewoners zich vrij door het hele gebouw bewegen. Binnen de derde leefcirkel verblijven bewoners op de eigen etage. De 'beleving' voor de bewoners is daarbij wel meer dan een verblijf op de afdeling, omdat de fysieke afsluiting bij de lift er niet meer is. Kortom: 20 bewoners ervaren nu dankzij de leefcirkels veel meer bewegingsvrijheid. Meer dan de helft hiervan kunnen door het gebouw en tot in de tuin vrij lopen. Familieleden zijn heel blij met deze nieuwe ontwikkeling, die mensen met dementie zoveel meer mogelijkheden biedt.

Directeur Irene Feenstra: “Ons uitgangspunt is, dat iedereen meer vrijheid heeft en ervaart." Naast de technologische ontwikkelingen heeft Savelberg voor een grote groep dementerende bewoners een aangepast dagritme ontwikkeld, omdat dit beter aansluit bij hun leefwereld. Feenstra: “Ook dit betekende een enorme organisatorische omschakeling, maar de positieve effecten voor de ouderen zijn duidelijk waarneembaar."

Voor wie?
De sessie is bedoeld voor beleidsmakers en adviseurs die zich met zorg en domotica bezig houden. Er is plaats voor 80 deelnemers. Meld u daarom tijdig aan!

Wanneer?
Graag zien wij u in Savelberg op 24 november 2015! De inloop is vanaf 15:30 uur. Het programma start om 16:00 uur en duurt tot 17:30 uur. 

Aanmelden
Het aantal plaatsen voor dit event is beperkt. Wil je hierbij aanwezig zijn? Klik hier en meld je aan via de website van Zorgpartners. Uiterste inschrijfdatum is 20 november 2015.

Nieuwsarchief

Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele update.


Bezoek ons

Pieter Zeemanweg 57
3316 GZ Dordrecht
Nederland

Neem contact op

Telefoon 088 - 20 22 333
E-mail info@iqmessenger.com

Volg ons