Wearables gaan een belangrijke rol spelen in gezondheidsbranche

15 januari 2014

2014 wordt het jaar van de wearables, gadgets die op het lichaam gedragen worden zoals de recent aangekondigde Google Glass, horloges als de Galaxy Gear of de Smartband van Sony. Dat is een van de voorspellingen in de Technologie-, Media- en Telecombranche (TMT) Predictions van Deloitte. Met name in de gezondheidsbranche kunnen ze een belangrijke rol gaan spelen, zo verwachten de onderzoekers.

Deloitte verwacht bovendien dat de grote belangstelling van consumenten voor wearables zorgt voor een omzet van 3 miljard dollar in 2014. Vooral de inkomsten uit de verkoop van smart glasses dragen voor een groot deel bij aan deze omzet. “Hoewel de markt van wearables nog in de kinderschoenen staat, zijn er al veel concrete voorbeelden waaruit wij kunnen opmaken dat dit een groeimarkt is. Zo kennen wij allemaal de bekende wearables die bij het sporten gebruikt worden, zoals een hartslagmeter, GPS-bepaling of een stappenteller. Wij verwachten dat de echte groeimarkt in de wearables voor medische toepassingen zit, bijvoorbeeld het meten van bloedsuiker of bloeddruk”, aldus Erik-Jan Gelink, Director binnen Deloitte TMT en expert op het gebied van digitale ontwikkelingen.

Bron: Connexie

Wearables geïntegreerd in IQ Messenger
Een compleet assortiment op het gebied van wearables kan eenvoudig gekoppeld worden afhankelijk van OS en functionaliteit in IQ Messenger.

Het IQ Messenger team informeert u graag over de mogelijkheden, bel +31 88 20 22 333.