• Industrie
  • Smartapp Tablet Industrie
  • Man down panic button

Industrie: de bakermat van alarmering en communicatie

Bedrijven vertrouwen sinds jaar en dag op procesalarmeringen die ze zelf in de loop der tijd ontwikkeld hebben, of maken gebruik van industriestandaarden. Doordat de mentaliteit en wetgeving veranderen, speelt persoonsalarmering echter een steeds crucialere rol als onderdeel van alarmering. IQ Messenger voegt uw industriële en persoonlijke alarmering samen in één betrouwbaar, snel en beheersbaar geïntegreerd platform.

IQ Messenger is zeer geschikt voor personeel werkzaam in risicovolle omgevingen en zorgt voor optimale veiligheid van het personeel, of men alleen werkt of met meerdere personen in grote industriële gebouwen. Met behulp van man-down via panic button op smartphone staan lone-workers in verbinding met collega’s die eenvoudig en veilig rechtstreeks of via een meldkamer kunnen worden geïnformeerd over de alarmoproep.

  industrie industry

 

Onze oplossing

Draadloze communicatie

DECT; Private GSM en Wi-Fi met locatiebepaling. IQ Messenger combineert een infrastructuur met of op basis van DECT, IP-DECT, private GSM of Voice over Wi-Fi (VoWiFi) met een breed scala aan branchegerichte handsets.

Video observatie

Video observatie kan worden geïntegreerd met andere systemen, zoals een deur-intercom systeem of voor verificatie van alarmen. Personeel kan eenvoudig kijken in plaats van rondes lopen.

Kritische alarmering

Binnen de industrie is het noodzakelijk om in een noodsituatie snel de juiste medewerkers naar de juiste plaats te sturen. Door op een paniekknop te drukken wordt automatisch een alarm verstuurd naar een (groep) medewerker(s).

Toegangscontrole

Toegangscontrole speelt een steeds belangrijkere rol binnen de industrie. Het beschermt mensen en informatie tegen ongeoorloofde toegang. Maar toegangscontrole is meer dan simpelweg het openen van deuren. Bevoegdheden voor toegang worden samengebracht met alarmering.

Uitluistersystemen

Akoestische bewaking van ruimtes. Binnen de industrie is het mogelijk ruimten op afstand in de gaten te houden met uitluistersystemen of sensoren die aangeven wanneer iemand een ruimte inkomt of verlaat.

Detectoren

Detectoren kunnen worden ingezet voor het registreren van beweging, rook, gas, koolmonoxide, etc. Activering van detectoren leidt direct tot alarmering.

Paging

Paging is een dienst waarmee het mogelijk is om personen op te roepen die een pieper bij zich dragen. Door integratie met paging is het mogelijk om een complete tekstoproep naar een pieper te sturen.

BHV

Any-to-any BHV alarmering. Automatisch bellen en in conferentie zetten tijdens een calamiteit. Voor BHV omgevingen die efficiënter willen werken. Locatie, medewerker veilig in bewaakte alarm proces.

Emergency Call Out

Compleet geïntegreerd emergency call out systeem. Automatisch bellen van personen en in conferentie zetten tijdens een calamiteit. Volledige beantwoording en escalatie van procedures.

Microsoft

Overal en op elk apparaat een zakelijke verbinding. Microsoft Lync en Microsoft Exchange mail zijn volledig geïntegreerd in het IQ Messenger platform en GUI. Betrouwbare server-to-server integratie mogelijk.

Rapportage

Historische rapportages van alarmeringen op het scherm of per e-mail. Ons systeem legt alle alarmeringen en bevestigingen/acceptaties vast. De rapportage biedt inzicht in de alarmeringen en toont ook overschrijding van reactietijden en escalaties aan.

E-mail & SMS

Alarmering ontvangen of activeren via e-mail of SMS. Alle alarmeringen die het IQ Messenger platform afhandelt kan het systeem als e-mailbericht of SMS'je naar een willekeurig aantal e-mailadressen of gsm-toestellen, waar ook ter wereld sturen.

Bezoek ons

Pieter Zeemanweg 57
3316 GZ Dordrecht
Nederland

Neem contact op

Telefoon 088 - 20 22 333
E-mail info@iqmessenger.com

Volg ons