• Overheid

calamiteitenalarmering los van merk

Overheid

Overheden en gemeenten zien een continu veranderende omgeving op het gebied van calamiteiten. De maatschappij verandert en de reactie hierop ook. Hierbij zijn slimme processen los van systemen nodig indien een calamiteit in een gebouw zich voordoet. Middels het IQ Messenger platform kunnen overheden en gemeenten kijken naar BHV- en calamiteitenplan los van bestaande systemen. De kwaliteit van een plan is het proces dat optimaal werkt.

Voor BHV- en calamiteitenalarmering biedt IQ Messenger diverse mogelijkheden met onder andere een paniekknop, los van device en merk of systeem. Bij activeren van een paniek alarm (optioneel met locatie bepaling) kunnen overige medewerkers automatisch in en buiten het gebouw opgeschaald worden met de juiste informatie die nodig is bij het type calamiteit. Zowel de bestaande als een nieuwe infrastructuur kunnen als één proces werken door merkonafhankelijkheid.

  overheid government

 

Onze oplossing

Draadloze communicatie

DECT; Private GSM en Wi-Fi met locatiebepaling. IQ Messenger combineert een infrastructuur met of op basis van DECT, IP-DECT, private GSM of Voice over Wi-Fi (VoWiFi) met een breed scala aan branchegerichte handsets.

Video observatie

Video observatie kan worden geïntegreerd met andere systemen, zoals een deur-intercom systeem of voor verificatie van alarmen. Personeel kan eenvoudig kijken in plaats van rondes lopen.

Kritische alarmering

Binnen de overheid is het noodzakelijk om in een noodsituatie snel de juiste medewerkers naar de juiste plaats te sturen. Door op een paniekknop te drukken wordt automatisch een alarm verstuurd naar een (groep) medewerker(s).

Toegangscontrole

Toegangscontrole speelt een steeds belangrijkere rol binnen de overheid. Het beschermt mensen en informatie tegen ongeoorloofde toegang. Maar toegangscontrole is meer dan simpelweg het openen van deuren. Bevoegdheden voor toegang worden samengebracht met alarmering.

Uitluistersystemen

Akoestische bewaking van ruimtes. Binnen de overheid is het mogelijk ruimten op afstand in de gaten te houden met uitluistersystemen of sensoren die aangeven wanneer iemand een ruimte inkomt of verlaat.

Detectoren

Detectoren kunnen worden ingezet voor het registreren van beweging, rook, gas, koolmonoxide, etc. Activering van detectoren leidt direct tot alarmering.

Paging

Paging is een dienst waarmee het mogelijk is om personen op te roepen die een pieper bij zich dragen. Door integratie met paging is het mogelijk om een complete tekstoproep naar een pieper te sturen.

BHV

Any-to-any BHV alarmering. Automatisch bellen en in conferentie zetten tijdens een calamiteit. Voor BHV omgevingen die efficiënter willen werken. Locatie, medewerker veilig in bewaakte alarm proces.

Emergency Call Out

Compleet geïntegreerd emergency call out systeem. Automatisch bellen van personen en in conferentie zetten tijdens een calamiteit. Volledige beantwoording en escalatie van procedures.

Microsoft

Overal en op elk apparaat een zakelijke verbinding. Microsoft Lync en Microsoft Exchange mail zijn volledig geïntegreerd in het IQ Messenger platform en GUI. Betrouwbare server-to-server integratie mogelijk.

Rapportage

Historische rapportages van alarmeringen op het scherm of per e-mail. Ons systeem legt alle alarmeringen en bevestigingen/acceptaties vast. De rapportage biedt inzicht in de alarmeringen en toont ook overschrijding van reactietijden en escalaties aan.

E-mail & SMS

Alarmering ontvangen of activeren via e-mail of SMS. Alle alarmeringen die het IQ Messenger platform afhandelt kan het systeem als e-mailbericht of SMS'je naar een willekeurig aantal e-mailadressen of gsm-toestellen, waar ook ter wereld sturen.

Bezoek ons

Pieter Zeemanweg 57
3316 GZ Dordrecht
Nederland

Neem contact op

Telefoon 088 - 20 22 333
E-mail info@iqmessenger.com

Volg ons