Dashboard voor leefstijlmonitoring

Inzicht kunnen verkrijgen in de leefstijlpatronen van een bewoner

Dashboard voor leefstijlmonitoring

Leefstijlmonitoring biedt vele voordelen voor de cliënt. Steeds meer zorgorganisaties willen de stap maken naar een zelflerend systeem, waarbij je preventief kunt alarmeren dan wel inzicht kunt krijgen in de leefstijlpatronen van een bewoner. Hierbij kun je denken aan het slaapritme van de afgelopen dagen of weken analyseren, hoe vaak de cliënt naar het toilet is geweest of hoe lang een cliënt gemiddeld zijn kamer verlaat.

Belangrijke vragen waar je middels data antwoord op kunt geven, geheel overzichtelijk in één dashboard. Een verpleegkundige zou bijvoorbeeld een conclusie kunnen trekken op basis van de verkregen data en/of de voorgeschreven medicatie effect heeft gehad op de cliënt. Wilt een arts, mantelzorger of verpleegkundige snel inzicht in de data van de cliënt? Met één druk op de knop kun je alle benodigde gegevens opvragen en overzichtelijk inzien. Een enorme meerwaarde voor het zorgproces.

Het preventief alarmeren is de volgende stap in de zorg. Wanneer het systeem herkent dat bepaalde alarmoproepen, zoals te lang in bed, te lang in de badkamer en het verlaten van de kamer meermaals terugkomen op bepaalde tijden kun je het zorgproces volledig inrichten op de cliënt en daarbij je keuze voor zorgdomotica vereenvoudigen. Het zorgproces moet namelijk ten allen tijden centraal staan. Leefstijlmonitoring resulteert in vermindering van medicatie voor de cliënt, verbeterde nachtrust, het begrijpen van de cliënt in zijn of haar behoeftes en minder werkdruk bij de zorgprofessional door een volledig beeld te hebben van de zorgsituatie en behoefte.

Metingen waar je o.a. aan kunt denken op het gebied van leefstijlmonitoring:

  • Slaap (ritme en duur)
  • Betreden en verlaten van kamer/woning
  • Toiletgebruik
  • Dwalen
  • Eetpatroon (aan de hand van verkregen gegevens zorgprofessional en/of restaurant)
  • Algemene activiteiten zoals wandelen etc.

Bekijk meer oplossingen

Alarm fatigue solutions

Reductie van alarmmoeheid (alarm fatigue solutions)

Lees meer

Realisatie van éénpersoonskamers

Lees meer
Medische alarmering

Medische alarmering

Lees meer

Redundantie en alarm ketenbewaking

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan