Domotica in de zorg

Doordat mensen steeds ouder worden stijgt ook de zorgvraag. Budgetten in de zorg staan onder druk. Iedere zorginstelling en zorgverlener wordt geconfronteerd met de uitdaging op een efficiënte manier goede en persoonlijke zorg te kunnen leveren. Domotica in de zorg is hierbij van grote waarde.

Wat verstaan we onder domotica in de zorg?

Zorgdomotica is het toepassen van technologische oplossingen die het leven van cliënten comfortabeler en veiliger maakt. Enerzijds met het doel dat cliënten langer thuis kunnen blijven wonen. Anderzijds om de zorg binnen instellingen efficiënt te organiseren en de kwaliteit van de zorg te verbeteren.

Wat levert domotica in de zorg op?

Domotica zijn technologische hulpmiddelen met specifieke functies. Denk bijvoorbeeld aan pols- of halszenders, slimme pleisters, thuismeetapplicaties, beeldzorg applicaties en medicijndispensers.

Hoe werkt dit in de praktijk?
Een cliënt draagt een polszender. Door deze in te drukken op het moment dat ze hulp nodig heeft krijgt de zorgverlener een signaal. Hierdoor kan er zorg verleent worden wanneer dat nodig. De cliënt kan langer thuis blijven wonen in haar vertrouwde omgeving op de manier waarop zij gewend is. Voor zowel zorgverlener als cliënt is dit een win-win situatie die door een technologisch hulpmiddel als een polszender gecreëerd wordt.

IQ Messenger in het kort:

  1. Merkonafhankelijk software platform dat bestaande en nieuwe systemen met elkaar verbindt.
  2. Any to any: hierdoor staat het werkproces centraal
  3. Gebruiksvriendelijk: werkt heel intuïtief
  4. Hoge security standaard en permanente ketenbewaking
  5. Doorontwikkeling: toekomstbestendig door nieuwe functionaliteiten en integraties

Waar helpt IQ Messenger mee?

Iedere toepassing van domotica is van een andere leverancier en werkt met specifieke hardware en software. IQ Messenger zorgt ervoor dat de verschillende toestellen en systemen op elkaar aangesloten worden, zodat alarmen bij de juiste personen terecht komen en er snel gehandeld kunnen worden. Door apps en integraties stellen wij zorgorganisaties in staat zowel bestaande als nieuwe systemen met elkaar te verbinden. Hierdoor staat het werkproces altijd centraal.

Meer weten? Bekijk een aantal voorbeelden van zorgdomotica.

Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan