Slimme sensoren en camera’s

Slimme sensoren en cameratechnologie worden binnen alle zorgsegmenten toegepast van toepassingen in de ICU van het ziekenhuis, verpleeghuizen tot aan de gehandicaptenzorg

Slimme sensoren en camera’s

Slimme sensoren en cameratechnologie worden binnen alle zorgsegmenten toegepast. In ziekenhuizen passen ze deze technologie toe op de ICU om een geïsoleerde patiënt buiten de kamer te kunnen monitoren. Verpleeghuizen faseren verpleegoproepsystemen uit en kiezen voor passieve alarmering met slimme sensortechnologie (verpleeghuis zonder verpleegoproepsysteem). Tenslotte de gehandicaptenzorg waar sensoren zoals de Nightwatch epileptische aanvallen detecteren en camera’s automatisch een video opname starten welke kan worden meegestuurd met het alarmbericht naar de zorgprofessional SmartApp.

Wat is een slimme sensor?

Een slimme sensor is een sensor die waarneemt en data verzamelt. De sensoren zijn gebaseerd op het alarmeren zodra er een afwijking wordt gesignaleerd op de gewenste situatie. Wat de gewenste situatie is, wordt per cliënt of patiënt bepaald op basis van de individuele behoeften. Voorbeelden van detecties door slimme sensoren zijn:

IQ Messenger filtert en combineert deze detecties merkoverstijgend en ondersteunt alle generaties sensortechnologie. Met eenvoudige alarmtoewijzing komt een alarm altijd bij de juiste medewerker op de verpleegpost, SmartApp of meldkamer webapplicatie Graphical Floor Plan.

Waar wordt een slimme sensor gebruikt?

Het wordt in de zorg sector in diverse zorginstellingen gebruikt, zoals: ziekenhuizen, verpleeghuizen, GGZ en de gehandicaptenzorg. De sensor wordt bij cliënten of patiënten in de kamer of (op diverse plaatsen) in de woning geplaatst.

Hoe werkt een slimme sensor?

Als de slimme sensor een noodsituatie signaleert, wordt er automatisch een alarm getriggerd. Dit kan bijvoorbeeld een melding zijn dat de persoon is gevallen of ongebruikelijk lang op het toilet zit. De mantelzorger, verpleegkundige en/of zorgcentrale krijgt dan een melding van de (mogelijke) noodsituatie binnen en kan snel ingrijpen. Door de verrijkte integraties van IQ Messenger met slimme sensoren, kun je bij een alarm realtime camerabeelden inzien of een spreek-luister verbinding opzetten. Zo kan de verpleegkundige vanaf een afstand de situatie analyseren en bepalen of er echt ingegrepen moet worden of niet.

Sensoren beschikken over functionaliteiten welke IQ Messenger kan starten:

  • Privacy modus activeren
  • Sensoren automatisch pauzeren wanneer zorgprofessional kamer betreedt
  • Video recording starten van het event
  • Spreek-luisterverbinding starten

Hoe worden slimme sensoren in de zorg ingezet voor leefstijlmonitoring?

Sensoren worden primair ingezet om cliënten te bewaken. Een combinatie van meldingen vormt vervolgens een alarmbericht. Alle detecties kunnen zonder hierop te alarmeren worden opgeslagen. Zo beschikken organisaties over voorspellende data om zorg nog beter te plannen: Hoe veel tijd geslapen, aantal toilet bezoeken, beweging en gebruik van het verpleegoproepsysteem. De data stuurt het systeem door aan degenen die daarvoor toestemming hebben, zoals een mantelzorger of verpleegkundige.

Deze data gecombineerd met historische gegevens en realtime informatie uit het ECD of EPD een overzicht van actieve meldingen en vitale gegevens zijn toonbaar in IQ Messenger’s bewonersdashboard of patiëntdashboard. Deze data wordt gecombineerd met aanvullende data van andere systemen en historische gegevens zodat de leefstijl gemonitord kan worden. De verpleegkundige houdt zo het dagelijks leefpatroon in de gaten en of daarin iets verandert wat van belang is. Met de inzage in deze data, kan gerichter zorg verleend worden.

Slimme sensor integraties van IQ Messenger

Sensortechnologie vernieuwt continu. Zorgorganisaties willen de toepassingen van nu inzetten zonder gebonden te zijn aan het beperkte portfolio van verpleegoproep leveranciers. Daarom biedt IQ Messenger de meest verrijkte integraties met de volgende merken: Mobotix, HikVision, Sensara, Daza, Robin etc.

  • IQ Messenger kan in alarmberichten een camerabeeld naar keuze meesturen
  • Zorgprofessionals scannen een NFC tag en pauzeren daarmee de detecties
  • Bij een kritisch event zoals een agressie alarm of insult start de record functie
  • Met de toepassing van sensoren zijn dwaaldetectie polszenders verleden tijd
  • Meldingen van sensoren vormen een interessante dataset als bewonersdashboard

Met IQ Messenger’s merkonafhankelijke technologie ben je verzekerd van een toekomstvast platform.

IQ Messenger integraties:

CathexisCathexis
AivexAivex
MobotixMobotix
SmarterVisionSmarterVision
KNXKNX
SensaraSensara
DAZA OpticareDAZA Opticare
Dutch DomoticsDutch Domotics
AxisAxis
AscomAscom
KadexKadex
Kepler Vision TechnologiesKepler Vision Technologies
Robin Telecom DevelopmentRobin Telecom Development

Bekijk ook de overige integraties

Piepers

Lees meer
Verpleegoproepsysteem

Verpleegoproepsysteem

Lees meer

Beademing

Lees meer

Locatiebepaling

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan