Een goede nachtrust voor cliënten is essentieel. Slimme nachtzorg is dan ook niet voor niets een thema bij vele zorgorganisaties. Niet iedere cliënt vraagt om dezelfde zorg waardoor er een uitgebreid portfolio van zorgdomotica-toepassingen ontstaat. Om meldingen uit deze diverse systemen te bundelen en naar de juiste devices en applicaties uit te sturen biedt IQ Messenger als enige een volledig merkonafhankelijk alarmeringsplatform waarbij de kracht alleen ligt in software ontwikkeling zonder verkoop van hardware.

Verpleegoproep

ASCOM, CLB, VERKERK, SCHRACK, VIEDOME, HERTEK, AVICS, INDIGO, VANBREDA, CINNOVATE

IQ Messenger integreert ieder verpleegoproepsysteem middels verrijkte protocollen (ESPA X, OAP) om meldingen op interactieve wijze naar het gewenste device te sturen.

Persoonlijke alarmen

WiFi, Bakens, BLE, Bluetooth

Snelle en duidelijke plaatsbepaling bij levensbedreigende situaties of wanneer de persoonlijke veiligheid van medewerkers in gevaar ligt. IQ Messenger integreert diverse plaatsbepalingstechnologiëen merkoverstijgend. Oplossingen zijn vaak al eenvoudig en laagdrempelig in te zetten door software toe te voegen aan de bestaande infrastructuur.  

Slimme sensoren

MOBOTIX, SENSARA, OPENXS, SMARTERVISION

Van uitluisteren naar slimme sensoren. Waarom enkel observatie op basis van geluid terwijl beeld in combinatie met detecties een volledigere en cliënt veiligere observatie mogelijk maken?  Met IQ Messenger nemen organisaties afscheid van klassieke technologieën en zijn zij in staat diverse slimme sensoren en systemen te combineren voor optimale cliënt bewaking.

ECD integratie

MOBOTIX, SENSARA, OPENXS, SMARTERVISION

Slimme nachtzorg, is één van de doelstellingen binnen de VG. Hoe maak je nachtzorg echt slim? Door realtime inzicht te geven in welke cliënt op welke kamer woont voor persoonlijke benadering.

Epilepsie detectie

Het waarborgen van de veiligheid en bewegingsvrijheid van cliënten is te beperkt met de keuze aan zorgsystemen van enkel één fabrikant. Door diverse merken slim en merkoverstijgend te combineren kunnen zorgorganisaties snel en eenvoudig inspelen op de zorgvraag van cliënten.

Slimme Nachtzorg

Zorgcentrale, Decentrale Zorgcentrale, Externe Zorgcentrale

Zorgoproepen van verschillende producenten uit diverse gebouwen centraliseren naar een centraalpost lijkt voor vele VG organisaties een uitdaging. Neem afscheid van deze zogenoemde "vendorlocking" en wordt baas over werkprocessen omdat alle bestaande (klassieke) systemen op zeer intelligente wijze binnen het IQ Messenger platform kunnen worden geïntegreerd.

Projecten VG sector

Bekijk hier onze projecten binnen de VG sector

 • SmartApp Enterprise Busy Mode 8.1.1
 • Hand Empty IOS Android
 • GFP 2.1
 • RTC1.1
 • GEA 1.1
 • Pieter Zeemanweg 57
  3316 GZ Dordrecht
  The Netherlands
  T +31 (0)88 20 22 333
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.