IQ Messenger biedt intelligente integraties en applicaties voor ziekenhuizen. De veranderingen binnen ziekenhuizen zijn groot: van slaapzalen naar éénpersoonskamers, het realiseren van stille IC's en afdelingen waar diverse specialismen samen komen. 

Het merkonafhankelijke alarmeringsplatform stelt ziekenhuizen in staat zeer kritische alarmen afkomstig uit medische apparatuur, verpleegoproepsystemen en slimme sensoren op een volledig bewaakte wijze te distribueren naar (smart)devices. Het alarmeringsplatform is als enige in staat merkoverstijgend en van any-to-any te communiceren; dit software only en volledig medisch gecertificeerd (ISO27001, NEN7510 en CE MDD).

Verpleegoproep

Ascom, CLB, Verkerk, Schrack, Viedome, Hertek, Avics, Indigo, Vanbreda, Cinnovate, Televic, Eurocom, Tunstall, Gira 

IQ Messenger integreert ieder verpleegoproepsysteem middels verrijkte protocollen (ESPA X, OAP) om meldingen op interactieve wijze naar het gewenste device te sturen. 

Medisch Oproep Systeem

Het realiseren van een MOS staat bij vrijwel ieder ziekenhuis op de agenda. Uitgebreide intelligente propriëtaire softwareprotocollen (Philips OAP, Medibus, Maquet CIE) maken simpele I/O koppelingen verleden tijd. 

Infuuspompen

Alaris, BBraun, Carefusion

Stand-alone of middels een docking station om vanaf nu zelf te bepalen welke alarmen er wenselijk zijn per kamer of pomp. Realiseer reductie van alarmmoeheid door technische alarmen direct naar de juiste persoon te sturen. 

EPD koppeling

HiX, EPIC en ECD

Integratie met EPD om alarmberichten te verrijken met patiëntinformatie en om bij kamertoewijzing in te zien welke patiënt er op welk bed ligt.

Bewakingsmonitoren

Philips, Dräger, GE, Mindray, Spacelabs

Alarmen vanuit monitoren naar smartphones van verpleegkundigen sturen. VOS- en MOS alarmen middels IQ Messenger binnen één applicatie. Met het afspelen van monitor eigen alarmen, symbolen, kleuren en prioriteiten vergroten we de herkenbaarheid. 

Couveuses

Isolette, Babyleo, Babytherm, Caleo

Temperatuur-, zuurstof- en technische meldingen kunnen differentiëren en naar de juiste professional sturen om alarm fatigue te minimaliseren. 

Slimme sensoren

Mobotix, Sensara, OpenXS, Smartervision

Een ontwikkeling van actieve naar passieve alarmering. Kies de juiste technologie die aansluit bij de zorgbehoefte van de patiënt losstaand van het beperkte aanbod van de verpleegoproepsysteem fabrikant. 

Plaatsbepaling via WiFi

Aruba, Cisco, Huawei

Persoonlijke alarmering, asset- en people tracking. Een aanval op personeel, apparatuur die zoek raakt of een dwalende patiënt. Verrijk telemetrie alarmen met locatieweergave om een patiënt in levensgevaar spoedig te lokaliseren. Dit allemaal over de bestaande infrastructuur. 

Plaatsbepaling via BLE

Iedere BLE Beacon

De locatie op kamerniveau kunnen inzien middels een zeer laagdrempelige infrastructuur. Creëer persoonlijke alarmering voor zorgprofessionals met locatiebepaling (arbeidsomstandighedenwet) om collega's bij paniek snel op de juiste kamer te laten zijn.  

Projecten ziekenhuis sector

 • RTC1.1
 • Hand Empty IOS Android
 • GEA 1.1
 • GFP 2.1
 • SmartApp Enterprise Busy Mode 8.1.1
 • Pieter Zeemanweg 57
  3316 GZ Dordrecht
  The Netherlands
  T +31 (0)88 20 22 333
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.