Draagbare sensoren

De aandacht van zorginstellingen voor draagbare sensoren is groot. 

Draagbare sensoren

De aandacht van zorginstellingen voor draagbare sensoren is groot. Ziekenhuis verplaatsbare zorg, thuismetingen, COVID-19, de patiënt een prettigere ziekenhuisomgeving bieden en het monitoren van patiënten op reguliere verpleegafdelingen zijn hier aanleiding voor.

Locatieweergave van de patiënt in alarmbericht

Sommige sensoren communiceren op basis van Cisco WiFi. IQ Messenger kan van alle devices welke communiceren op basis van Cisco WiFi en alarmeren de locatie opvragen. Zo kan een alarmbericht van een verplaatsbare sensor of wearable verrijkt worden met de patiëntlocatie. De patiënt kan zich met deze technologie op een veilige manier verplaatsen door het ziekenhuis.

Wanneer de sensor zelf niet beschikt over WiFi communicatie kan de patiënt een polszender dragen om zo toch de locatie van de patiënt te kunnen tonen bij een alarmbericht. De polszender hoeft niet van dezelfde fabrikant te zijn als de sensor en kan ook door de patiënt gebruikt worden om zelf te alarmeren of IQ Messenger kan zo terug melden naar de patiënt (lampje, geluid) wanneer hulp onderweg is.

Alarmbericht met camerabeeld en deeplink naar ECG of curve

Naast een locatie kunnen alarmberichten vanuit sensoren en wearables worden uitgebreid met een camerabeeld en link naar een ECG of curve. De SmartApp ondersteunt RTSP en deeplink. Een verpleegkundige kan zo bij een alarm direct in de kamer kijken van een patiënt. Bij ieder alarmbericht stuurt IQ Messenger de laatst gemeten vitale waarden. Sommige fabrikanten bieden apps waarin curves en ECG te zien zijn. Met de deeplink functionaliteit kunnen verpleegkundigen in dat geval direct de aan het alarm gerelateerde curve openen.

Toewijzen van draagbare sensoren aan patiënt

Voor één patiënt kun je meerdere apparaten gebruiken, dit kunnen sensoren zijn maar ook de al bestaande apparatuur zoals het verpleegoproepsysteem en medische apparatuur. Sommige patiënten hebben in de toekomst wellicht meer dan één draagbare sensor. IQ Messenger biedt met haar Graphical Event Assignment webapplicatie verpleegkundigen een betrouwbare en eenvoudige oplossing om verplaatsbare apparaten aan patiënten toe te wijzen. Middels de realtime EPD interface wordt bovendien getoond welke patiënt is toegewezen aan welk bed. Bij ieder alarm bericht toont IQ Messenger standaard van welke patiënt (naam, geslacht, geboortedatum en patiënt ID) het alarmbericht afkomstig is middels de HL7 ADT EPD integratie.

Alarmmeldingen patiënt toewijzen aan verpleegkundige

Middels dezelfde Graphical Event Assignment module wijzen verpleegkundigen patiënten toe aan hun SmartApp account. Zo ontvangen medewerkers niet langer alle alarmen van de afdeling maar alleen van de patiënten waar zij aan zijn toegewezen.

Alarmen afstellen middels het VOS, QR codes, barcodes of NFC stickers

In ouderwetse situaties worden alarmen niet alleen op het device van de verpleegkundige geaccepteerd maar ook nog fysiek afgesteld op de kamer middels het VOS. Smartphone technologie biedt ziekenhuizen de mogelijkheid fysiek af te stellen middels de SmartApp met een QR code of NFC sticker om zo tijd en identiteit te loggen. Wanneer de patiënt zich verplaatst door het ziekenhuis kan dit tevens op deze manier worden afgesteld. Zo is het ziekenhuis zeker dat de verpleegkundige bij de patiënt is.

Rapportage webapplicatie met export mogelijkheden

Met de IQ Messenger webapplicatie historische rapportage maak je eenvoudig rapportages op basis van locatie, patiënt naam, medewerker etc. Alle data is en blijft van de zorgorganisatie en vanaf nu is deze data ongeacht het systeem via één rapportage alarm module toegankelijk. De export tool naar .CSV en .PDF is standaard in deze oplossing voorzien en kan bovendien periodiek geprogrammeerd worden naar bijvoorbeeld een BI tool.

Bekijk ook de overige integraties

Dwaaldetectie

Deurintercom

Lees meer

Zorgtoestellen

Lees meer

Monitoren

Lees meer

Machinemeldingen, procesbesturing en smart factory

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan