Verpleegoproepsysteem

IQ Messenger biedt integraties met een verpleegoproepsysteem. Alle verpleegoproep alarmmeldingen kunnen gefilterd en verstuurd worden naar de juiste medewerker. Ook op zoek naar een oproepsysteem in de zorg? Lees dan snel verder.

Wat is een verpleegoproepsysteem?

Een verpleegoproepsysteem (VOS), ook wel oproepsysteem voor de zorg genoemd, is er in verschillende vormen. Meestal is het een handset aan het bed of zijn het knoppen aan de muur. Maar er zijn ook draadloze verpleegoproepsystemen in de vorm van pols- of halszenders. Bij moderne oproepsystemen in de zorg zijn er ook mogelijkheden om een spreek-luister verbinding op te zetten, een locatie mee te sturen door integratie van locatiebepalingssystemen of een beeldbelverbinding op te zetten. In de basis gaat het er om dat een cliënt of patiënt met één druk op de knop om hulp kan vragen. Zie ook dit artikel over zorgalarmering en personenalarmering. Een oproepsysteem voor de zorg wordt gebruikt in een ziekenhuis, hospice, verpleeghuis en kliniek.

Hoe werkt een verpleegoproepsysteem?

Een druk op de rode knop, handset of pols-/halszender levert een oproep op. Zodra de verpleegkundige op de kamer arriveert, kan met de groene aanwezigheidsknop de kamer in de privacy stand gezet worden. Met IQ Messenger kan deze privacy stand ook geactiveerd worden door het scannen van een QR-code of NFC tag met het smart device. Andere verpleegkundigen zien dan dat er zorg wordt verleend en dat er daarmee geen meldingen meer van de kamer komen. Als de verpleegkundige hulp van een collega nodig heeft, is een druk op de rode knop voldoende voor een assistentieoproep. Een noodsituatie kan kenbaar worden gemaakt door lang op de rode knop te drukken.

IQ Messenger draagt bij aan oplossingen binnen de zorg zoals leefcirkels en bewegingsvrijheid, (stille) medische alarmering, reductie van alarmmoeheid.

Demo aanvragen

Waarom een oproepsysteem in de zorg?

Verpleegoproepsystemen zorgen voor meer veiligheid voor cliënten en patiënten omdat zij zelf in geval van nood makkelijk een alarm kunnen triggeren. Voor verpleegkundige zijn er voordelen van het oproepsysteem i.c.m. met het IQ Messenger platform. Zij hebben met IQ Messenger namelijk de mogelijkheid om alarmberichten af te handelen op pagers, DECT handsets, voWiFi toestellen, IQ Messenger SmartApp of Graphical Floorplan.

Afhankelijk van het device:

 • Alarmberichten accepteren of weigeren
 • Realtime ECD / EPD informatie over de patiënt of bewoner
 • Spreek-luisterverbinding opzetten met de kamerunit van de patiënt
 • Camerabeeld inzien van een in de kamer aanwezige camera

Oproepsystemen in de zorg met bi-directionele functionaliteit worden bij acceptatie van een alarmbericht door de verpleegkundige direct aangestuurd.

 • Een bewoner of patiënt geruststellen dat een verpleegkundige onderweg is
 • De status van het verpleegoproepsysteem veranderen
 • Verpleegoproepsysteem in “present” zetten bij een medisch alarm
 • Bij afstellen de alarmflow voor andere verpleegkundige stoppen
 • Automatisch herkennen dat een verpleegkundige op de kamer aanwezig is

Alarmmoeheid - Reijnstate

Verpleegoproepsysteem voor patiënten

Tegenwoordig is het klassieke zorg oproepsysteem in diverse zorgsegmenten geen vanzelfsprekendheid meer met de opmars van slimme sensoren, leefcirkels en de smartphone wordt deze vaak vervangen voor moderne technologie. Cliënten en patiënten gebruiken voor actieve alarmering een polsbandje en voor passieve alarmering wordt een slimme sensor ingezet.

Verpleegoproepsysteem voor zorgprofessionals

De verpleegkundige maakt de persoonlijke aanwezigheid in de kamer kenbaar middels haar smartphone, door het scannen van bijvoorbeeld een NFC tag buiten of in de kamer. Tevens zijn kamerinstellingen, beeldobservatie als ook persoonsbeveiliging van zorgprofessionals ondersteund binnen dezelfde smartphone applicatie: de SmartApp.

Succesverhalen lezen

Integraties oproepsystemen zorg

IQ Messenger biedt integraties met tientallen verpleegoproepsystemen. Alle verpleegoproep alarmmeldingen kunnen gefilterd en verstuurd worden naar de juiste medewerker.

IQ Messenger fungeert volledig als alarmserver en het klassieke verpleegoproepsysteem stuurt enkel nog meldingen door. Ook meldingen van andere (medische) apparatuur in de kamer of woning worden door IQ Messenger gedistribueerd. Alarmservers van verpleegoproep fabrikanten vormen niet langer meer een beperking voor alarmafhandeling en alarmtoewijzing.

 • Technische alarmmeldingen direct als ticket in TOPdesk
 • Filtering op alle mogelijke call types
 • “Condities” om meerdere alarmen te beperken tot één alarm
 • Permanente heartbeat met het oproepsysteem voor de zorg

 

Demo aanvragen

Vraag een demo aan

Bekijk wat IQ Messenger te bieden heeft als merkonafhankelijke message broker voor kritische alarmering. Meld je aan voor een live demo!

Tijdens de online demo van een half uur geven we je een tour door onze alarmeringssoftware. We laten zien wat onze software te bieden heeft en beantwoorden al je vragen. Wil je een incompany demo aanvragen? Dat kan ook, vermeld dit dan in het bericht.

Demo aanvragen

Ja, ik meld mij aan voor een (online) demo

  IQ Messenger integraties

  verpleegoproepsysteemSchrack-Seconet
  verpleegoproepsysteemEssec
  verpleegoproepsysteemBest
  verpleegoproepsysteemTunstall
  HertekHertek
  AvicsAvics
  AscomAscom
  Eurocom GroupEurocom Group
  GiraGira
  VerkerkVerkerk
  IndigoCareIndigoCare
  VieDomeVieDome
  CLB
  NikoNiko
  CinnovateCinnovate
  AckermannAckermann
  TelevicTelevic
  ZettlerZettler
  CondigiCondigi
  KadexKadex
  EnovationEnovation

  Mextal

  Bekijk ook de overige integraties

  Zorgtoestellen

  Lees meer
  Slimme sensor zorg

  Slimme sensoren zorg

  Lees meer
  Dwaaldetectie

  Dwaaldetectie

  Lees meer

  Gebouwbeheer- en brandmeldsystemen

  Lees meer
  Request a demo

  Start met IQ Messenger.
  Optimaliseer alarm management

  Vraag een demo aan

  Houd me op de hoogte

  Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

  Meld mij aan