Persoonsbeveiliging medewerkers met plaatsbepaling

Medewerkers die alleen of op risicovolle locaties werken moeten snel hulp kunnen inschakelen bij gevaarlijke situaties

Persoonsbeveiliging medewerkers met plaatsbepaling

Medewerkers die alleen of op risicovolle locaties werken moeten snel hulp kunnen inschakelen bij gevaarlijke situaties. Wanneer zij te maken krijgen met agressie, onmacht of een ongeval moeten zij snel en betrouwbaar kunnen alarmeren voor het waarborgen van hun eigen veiligheid.

Wat kun je doen om de veiligheid van de medewerkers te verbeteren?

Om de medewerkers te beschermen zodat ze veilig kunnen werken, is de functionaliteit van persoonsbeveiliging zoals die van IQ Messenger onmisbaar. Met IQ Messenger is het mogelijk om zowel actief als passief een persoonlijk alarm te triggeren. Het persoonlijk alarm is uitgerust mét locatiebepaling zodat men altijd weet waar de medewerker zich bevindt.

Alarmberichten verrijken met locatiebepaling

Weet altijd precies waar de medewerker zich bevindt. Op de IQ Messenger SmartApp kunnen alarmberichten worden verrijkt met een locatie middels de integratie van locatiebepalingssysteem. De locatiebepaling is op drie manieren mogelijk:

  1. Locatiebepaling op basis van GPS, medewerkers zien in dit geval in de alarmmelding een GPS coördinaat.
  2. Locatiebepaling op basis van WiFi plaatsbepalingstechnologie middels Cisco, Aruba / HP en Huawei.
  3. Locatiebepaling op basis van Bluetooth Low Energy middels ieder willekeurig BLE beacon device.

Panic alarm

De SmartApp van IQ Messenger is geschikt voor vrijwel ieder Android toestel. Een ingebouwde of losse paniekknop stelt medewerkers in staat te alarmeren. Deze alarmen worden voorzien van actuele locatiebepaling en afgehandeld volgens uw gewenste workflow. Denk hierbij aan directe alarmering naar collega’s, een externe- of eigen meldkamer.

Lone Worker

Met de Lone Worker functionaliteit wordt automatisch een alarm met locatiebepaling gestuurd wanneer het toestel of de medewerker een bepaalde tijd niet meer beweegt (no movement). Uiteraard is deze functie voorzien van een pre-alarm om de medewerker in staat te stellen een vals alarm te voorkomen.

Onbewaakt gebied

Daarnaast biedt IQ Messenger een bewakingstimer waarmee de medewerker, om een vrij instelbaar aantal minuten, een bericht ontvangt met de vraag deze te bevestigen als bewijs van ‘alles in orde’. Wanneer de medewerker hierop niet reageert zal de SmartApp een alarmbericht met locatiebepaling verzenden. Deze functie kan worden ingezet bij het betreden van gevaarlijke ruimtes/gebieden of in situaties waarin de medewerkers voor langere tijd buiten het zicht van collega’s werkt.

Stil inluisteren functie

De SmartApp is voorzien van de ‘stil inluisteren functie’ welke kan worden gebruikt als een toestel een alarm heeft gemaakt. Hierdoor kan een collega of meldkamer de alarmsituatie op afstand beluisteren en waar nodig hulpdiensten inschakelen.

  • Passieve en actieve alarmering
  • Weet met locatiebepaling direct waar de medewerker zich bevindt
  • Veilig alleen werken met lone worker functionaliteit

Bekijk meer oplossingen

Alarm fatigue solutions

Reductie van alarmmoeheid (alarm fatigue solutions)

Lees meer
Leefcirkels

Leefcirkels en bewegingsvrijheid

Lees meer

Medische apparatuur en plaatsbepaling

Lees meer
Medische alarmering

Medische alarmering

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan