Beveiliging & certificeringen

Volledig gecertificeerd

Grote voortgang in technologie brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Voor de veiligheid van onze gegevens en de patiëntveiligheid wordt de regelgeving steeds strikter – en terecht! Daarom hebben we ons ten doel gesteld om een software platform te ontwikkelen dat gecertificeerd is en hiermee vertrouwelijk en veilig is.

Hoogst bewezen uptime

Het IQ Messenger platform beschikt over de hoogste beschikbaarheid (99,99%) en kan veilig en betrouwbaar worden ingezet voor primaire- en secundaire medische alarmering. Zorgprofessionals kunnen vertrouwen op onze technologie, ook bij het realiseren van een bewaakte keten stille alarmering, reductie van alarmmoeheid en eenpersoonskamers. IQ Messenger is daarmee het medisch gecertificeerde, merkonafhankelijke en “slimme centrum” van een Distributed Alarm System (DAS / CDAS).

Geen compliance risico’s & medisch gecertificeerd

In vergelijking met andere message brokers, welke meestal niet medisch gecertificeerd zijn, is IQ Messenger de veiligste en voldoet het aan alle nodige certificeringen. Het platform is van begin tot eind gebouwd op veiligheid en bescherming. ISO-standaarden garanderen eveneens dat onze medewerkers en processen aan de hoogste vereiste voldoen. Wij zijn gecertificeerd met ISO 27001, ISO 13485, NEN 2575 & 7510 en medisch klasse IIb.

Certificaten

AVG / GDPR

Omgang persoonsgegevens
De belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens in Nederland zijn vastgelegd in de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (GDPR in het engels). Deze reeks gegevensbeschermingsregels is van toepassing voor alle bedrijven die in de EU actief zijn, waar ze zich ook bevinden. IQ Messenger voldoet aan alle AVG-normen en is NEN 7510 en ISO 27001 gecertificeerd.

NEN 2575

Brandveiligheid van gebouwen
NEN 2575 is een normering die eisen geeft voor het ontwerp, uitvoering, compatibiliteit en de kwaliteit van ontruimingsinstallaties. IQ Messenger kan worden opgenomen binnen een gekeurde NEN 2575 omgeving waarbij we berichten naar DECT, pagers, wifi handsets of de SmartApp Android sturen.

NEN 7510

Nederlandse norm informatiebeveiliging voor de zorg
De NEN 7510 norm is de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging specifiek voor de zorg en draagt zorg voor een beleid waarin betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staat. IQ Messenger is NEN 7510 gecertificeerd.

ISO 13485

Internationale norm kwaliteitsmanagement
ISO 13485 is de internationale norm waaraan fabrikanten, leveranciers en distributeurs van medische hulpmiddelen, evenals bedrijven die betrokken zijn in de keten, kunnen voldoen om aan te tonen dat zij voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot medische hulpmiddelen. IQ Messenger is ISO 13845 gecertificeerd.

ISO 27001

Internationale norm informatiebeveiliging
De ISO 27001 norm is de internationale norm voor informatiebeveiliging en draagt zorg voor een beleid waarin betrouwbaarheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie centraal staat. IQ Messenger is ISO 27001 gecertificeerd.

Medisch klasse IIb

Nederlandse norm medische hulpmiddelen
CE-markering is een verklaring van de fabrikant dat het product voldoet aan de essentiële eisen van de relevante Europese gezondheids-, veiligheids- en milieuwetgeving. IQ Messenger is IIb gecertificeerd.

WDTM ketenkeurmerk 3.0.

Met dit kwaliteitskeurmerk maken alle betrokkenen in de keten van persoonsgebonden alarmeringsdiensten, waaronder leveranciers, installateurs, zorgcentrales, alarmopvolgers en aanbieders, gebruik van een leidend procesmodel. Hierdoor worden processen geoptimaliseerd en kwaliteit gewaarborgd, wat resulteert in de hoogst mogelijke betrouwbaarheid voor de eindgebruiker.

Great Place to Work

De Great Place to Work-methodiek is een wereldwijde standaard voor organisaties die zich onderscheiden op het gebied van goed werkgeverschap. Het certificaat staat voor een organisatiecultuur waarin een hoge mate van vertrouwen, trots en plezier centraal staan.

Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan