Realiseer je eigen meldkamer

De verzuiling tussen intra- en extramuraal verdwijnt langzaam. Zorgprofessionals werken vanaf een meldcentrale, op diverse locaties en bij de cliënt in de woning

Realiseer je eigen meldkamer

De verzuiling tussen intra- en extramuraal verdwijnt langzaam. Zorgprofessionals werken vanaf een meldcentrale, op diverse locaties en bij de cliënt in de woning. De kracht van het IQ Messenger platform is dat we iedereen met elkaar kunnen verbinden, ongeacht het systeem.
Bij cliënten thuis zien we slimme pleisters, personenalarmering, sensoren, medische apparatuur, telemonitoring en leefstijlmonitoren. Deze apparatuur wordt ontwikkeld door diverse fabrikanten waardoor alarmafhandeling binnen één userinterface een uitdaging is. Aanbieders van software voor meldkamers bieden beperkte integratie mogelijkheden met systemen van derden omdat zij niet software only zijn en medische certificering ontbreekt. Zorgverleners moeten in deze tijd in staat zijn meldingen ook afkomstig van medische apparatuur binnen hun meldkamer applicaties af te handelen. Met haar merkonafhankelijke en medische gecertificeerde platform biedt IQ Messenger de oplossing.

Zorgprofessionals ondersteunen verschillende cliënten in de wijk of vanuit een meldkamer. Persoonsgerichte zorg vraagt om realtime ECD inzicht. IQ Messenger ontwikkelde hiervoor de cliëntkaart. Deze toont het ECD overzicht binnen de smartphone applicatie of meldkamer van de laatste interventies, medicatie en bejegeningsvorm en wordt automatisch met het alarmbericht meegestuurd.

Alarmafhandeling kan middels de IQ Messenger’s Graphical Floorplan webapplicatie of Real Time Console. Ook kan IQ Messenger berichten sturen naar meldkamer applicaties van derden (denk aan Salesforce, Verklizan). Zorgprofessionals in de wijk kunnen met of zonder triage alarmberichten op de IQ Messenger SmartApp ontvangen. Alarmopvolging is gewaarborgd dankzij de brede escalatie mogelijkheden en accepteer- en weigeropties, ook tussen de diverse systemen.

  • 24/7 zorg bieden en in contact staan met cliënten en zorgprofessionals binnen één user interface;
  • Merkonafhankelijk en medische alarmmeldingen: zorgtelefoons, dwaaldetectie systemen, medische apparatuur, persoonsbeveiliging medewerkers en telemonitoring;
  • Directe koppeling met het ECD voor persoonlijke benadering en inzage in het medicatie gebruik;
  • Alarmberichten kunnen verrijken met camerabeelden, ECD gegevens, vitale meetwaarden, en werkinstructies.

Bekijk meer oplossingen

Leefcirkels

Leefcirkels en bewegingsvrijheid

Lees meer

Persoonsbeveiliging medewerkers met plaatsbepaling

Lees meer

Maximale controle op de BHV-organisatie

Lees meer
Stille medische alarmering

Stille medische alarmering

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan