Medische apparatuur en plaatsbepaling

Diverse medische apparaten kunnen worden verbonden aan IQ Messenger Medical. Hierdoor kunnen medische apparaten snel en eenvoudig worden verplaatst of aan mobiele patiënten worden meegegeven

Medische apparatuur en plaatsbepaling

Diverse medische apparaten zoals infuuspompen en telemetrie monitoren zijn verbonden en worden bewaakt door IQ Messenger Medical middels het WiFi netwerk. Hierdoor kunnen medische apparaten snel en eenvoudig worden verplaatst of aan mobiele patiënten worden meegegeven.

Niet alleen maakt de connectiviteit middels het WiFi netwerk de inzet van medische apparaten erg flexibel maar IQ Messenger Medical voegt hier ook een nieuwe dimensie van veiligheid aan toe. Het medisch apparaat is op deze manier voorzien van een permanente ketenbewaking en we voegen hier ook locatiebepaling aan toe. Middels de integratie van het WiFi netwerk wordt namelijk de actuele locatie van de patiënt meegestuurd met het alarmbericht waardoor de zorgprofessional snel op de juiste locatie ter plaatse kan zijn en hulp kan verlenen.

Uiteraard wordt deze alarmlocatie niet alleen als tekst in het alarmbericht getoond maar kan deze ook zichtbaar worden gemaakt op onze grafische plattegrond applicatie, de Graphical Floor Plan (GFP). WiFi netwerken van Cisco, Aruba, HP, Alcatel en Huawei zijn voor locatiebepaling ondersteund.

IQ Messenger Medical is medisch klasse llb gecertificeerd en voldoet daarmee volledig aan de Europese regels voor medische hulpmiddelen.

 

Bekijk meer oplossingen

Zorg op afstand

Digitale zorg op afstand

Lees meer

Maximale controle op de BHV-organisatie

Lees meer

Realisatie van éénpersoonskamers

Lees meer
man down alarm app

Productiealarmering en lone worker beveiliging

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan