Medische alarmering

Door middel van een volledige ketenbewaking en een gegarandeerde betrouwbaarheid van 99,99% realiseren we veilige en betrouwbare medische alarmering.

Medische alarmering

Door middel van een volledige ketenbewaking, een gegarandeerde betrouwbaarheid van 99,99% realiseren we veilige en betrouwbare medische alarmering. Daarmee is IQ Messenger Medical het merkonafhankelijke hart van een medisch oproepsysteem, een gedistribueerd alarm systeem, of een gedistribueerd alarmsysteem met alarmconfirmatie zoals met de termen MAS, DAS en CDAS worden gekenmerkt. Door middel van een “slimme” (serieel of IP) koppeling sluiten we medische apparaten direct aan op IQ Messenger Medical. Bestaande “domme” contact aansluitingen op het klassieke medisch oproepsysteem vermijden we zoveel mogelijk, om alarmdifferentiatie en reductie van alarmmoeheid op de afdeling te realiseren.

Een omvangrijk en groeiend aantal medische systemen zijn inmiddels op het platform geïntegreerd en kunnen in gecombineerd gebruik worden toegepast. Denk hierbij aan monitoren, infuuspompen, beademingstoestellen, couveuses, etc. Onze koppelingen voorzien alle alarmberichten van (visuele en akoestische) herkenbaarheid en prioriteit. Afgeleverd op een beeldscherm of draadloos toestel naar keuze.

Vraag een demo aan

Medisch oproepsysteem en alarmmoeheid

In een medisch oproepsysteem komen veel alarmen binnen waardoor ervaren zorgprofessionals vaak alarmmoeheid ervaren. Alarmmoeheid zorgt voor verminderde alertheid en vermoeidheid van de zorgprofessionals met risico voor de patiënt als gevolg. IQ Messenger Medical geeft zorgorganisaties de mogelijkheid ieder alarm naar eigen inzicht en behoefte te filteren en distribueren. Daardoor staat het zorgproces centraal en kunnen we een grote mate van alarmmoeheid reductie realiseren. Naast het reduceren we alarmmoeheid hebben we ook andere drijfveren, namelijk de toenemende transitie naar eenpersoonskamers en de ambitie voor meer veilige en stille medische alarmering.

IQ Messenger Medical is zowel ISO 13485, medisch klasse IIb, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Dit zijn onze voordelen:

 • Alle alarmering op één device
 • Reductie alarmmoeheid en verhoging patiëntveiligheid
 • Toepassen alarmdifferentiatie
 • Realiseer stille alarmering en eenpersoonskamers
 • Veilig, betrouwbaar en gecertificeerd
 • IQ Messenger Medical is medisch klasse llb gecertificeerd en voldoet daarmee volledig aan de Europese regels voor medische hulpmiddelen

Vraag een demo aan

Bekijk wat IQ Messenger te bieden heeft als merkonafhankelijke message broker voor kritische alarmering. Meld je aan voor een live demo!

Tijdens de online demo van een half uur geven we je een tour door onze alarmeringssoftware. We laten zien wat onze software te bieden heeft en beantwoorden al je vragen. Wil je een incompany demo aanvragen? Dat kan ook, vermeld dit dan in het bericht.

medische alarmering

Ja, ik meld mij aan voor een (online) demo

  Bekijk meer oplossingen

  Alarm fatigue solutions

  Reductie van alarmmoeheid (alarm fatigue solutions)

  Lees meer
  Stille medische alarmering

  Stille medische alarmering

  Lees meer

  Dashboard voor leefstijlmonitoring

  Lees meer

  Realiseer je eigen meldkamer

  Lees meer
  Request a demo

  Start met IQ Messenger.
  Optimaliseer alarm management

  Vraag een demo aan

  Houd me op de hoogte

  Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

  Meld mij aan