Medische alarmering

Middels een volledige ketenbewaking en een gegarandeerde betrouwbaarheid van 99,99% realiseren we veilige en betrouwbare medische alarmering

Medische alarmering

Middels een volledige ketenbewaking, een gegarandeerde betrouwbaarheid van 99,99% realiseren we veilige en betrouwbare medische alarmering. IQ Messenger Medical is daarmee het merkonafhankelijke hart van een medisch oproepsysteem, een gedistribueerd alarm systeem, of een gedistribueerd alarmsysteem met alarm confirmatie zoals met de termen MAS, DAS en CDAS worden gekenmerkt. Medische apparaten worden middels een “slimme” (serieel of IP) koppeling direct aangesloten op IQ Messenger Medical. Bestaande “domme” contact aansluitingen op het klassieke verpleegoproepsysteem worden zoveel mogelijk vermeden om alarmdifferentiatie en reductie van alarmmoeheid op de afdeling te realiseren.

Een omvangrijk en groeiend aantal medische systemen zijn inmiddels op het platform geïntegreerd en kunnen in gecombineerd gebruik worden toegepast. Denk hierbij aan monitoren, infuuspompen, beademingstoestellen, couveuses, etc. Alle alarmberichten worden voorzien van juiste visuele en akoestische herkenbaarheid en prioriteit worden op een beeldscherm of draadloos toestel naar keuze afgeleverd.

Zorgprofessionals hebben vaak te maken met alarmmoeheid. Alarmmoeheid zorgt voor verminderde alertheid en vermoeidheid van de zorgprofessionals met patiënt risico als gevolg. IQ Messenger Medical geeft zorgorganisaties de mogelijkheid ieder alarm naar eigen inzicht en behoefte te kunnen filteren en distribueren. Zo staat het zorgproces centraal en kan een grote mate van alarmmoeheid reductie worden gerealiseerd. Ook is de toenemende transitie naar eenpersoonskamers en de ambitie tot veilige en stille medische alarmering te komen een belangrijke driver.

IQ Messenger Medical is zowel ISO 13485, medisch klasse IIb, ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

  • Alle alarmering op één device
  • Reductie alarmmoeheid en verhoging patiëntveiligheid
  • Toepassen alarmdifferentiatie
  • Realiseer stille alarmering en eenpersoonskamers
  • Veilig, betrouwbaar en gecertificeerd
  • IQ Messenger Medical is medisch klasse llb gecertificeerd en voldoet daarmee volledig aan de Europese regels voor medische hulpmiddelen

Bekijk meer oplossingen

Stille medische alarmering

Lees meer

Dashboard voor leefstijlmonitoring

Lees meer

Maximale controle op de BHV-organisatie

Lees meer

Medische apparatuur en plaatsbepaling

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan