Reductie van alarmmoeheid (alarm fatigue)

Het IQ Messenger platform helpt zorgorganisaties het aantal alarmen sterk te reduceren, te distribueren, beter herkenbaar te maken en te kenmerken met een juiste prioriteit

Reductie van alarmmoeheid (alarm fatigue)

Een overvloed aan alarmberichten levert stress en irritatie op. Ze verlagen de productiviteit en alertheid van de zorgprofessional met risico’s voor patiënt of cliënt en uitval van de verpleegkundige als gevolgen. Om er zeker van te zijn dat alarmberichten niet worden gemist gaan deze vergezeld met een akoestisch signaal. Diverse studies zijn hier naar verricht en alarmmoeheid dient als een ernstig probleem te worden beschouwd.

Het IQ Messenger platform helpt zorgorganisaties het aantal alarmen sterk te reduceren, te distribueren, beter herkenbaar te maken en te kenmerken met een juiste prioriteit. Tevens voorziet IQ Messenger in de technologie een veel stillere alarmering of een volledig stille alarmering conform CDAS (gedistribueerd alarm systeem met alarmbericht confirmatie IEC 80001).

Voor de reductie van alarmmoeheid beschikt het platform over uitgebreide filterfuncties waarbij de zorgorganisatie zelf kan bepalen welke alarmen ze willen ontvangen. Uiteraard kan deze filtering per apparaat of afdeling worden aangepast zodat het werkproces centraal wordt gesteld. Naast de filtering kunnen alarmen worden gecombineerd waardoor het aantal valse alarmen wordt gereduceerd.

In veel gevallen worden de alarmen naar een groep verpleegkundigen gestuurd. Ieder alarm moet worden bekeken om te bepalen wie er vervolgens actie op moet ondernemen. Middels onze eenvoudige grafische alarmoproep toewijzing applicatie (GEA) behoort dit tot het verleden. Uitsluitend de gewenste alarmen worden doorgezet naar de toegewezen verpleegkundige.

Bekijk meer oplossingen

Redundantie en alarm ketenbewaking

Lees meer

Productiealarmering en lone worker beveiliging

Lees meer

Medische apparatuur en plaatsbepaling

Lees meer

Realisatie van éénpersoonskamers

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management.

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan