Persoonsbeveiliging

Het is belangrijk dat (zorg)professionals veilig kunnen werken. IQ Messenger biedt diverse mogelijkheden voor persoonsbeveiliging, waarbij alarmen zowel actief als passief triggers ontvangen. 

Persoonsbeveiliging

Het is belangrijk dat (zorg)professionals veilig kunnen werken. IQ Messenger biedt diverse mogelijkheden voor persoonsbeveiliging, waarbij alarmen zowel actief als passief triggers ontvangen. Met de SmartApp applicatie (Android & iOS) kun je persoonlijke alarmen in noodsituaties zowel triggeren als ontvangen. De SmartApp Android communiceert rechtstreeks met de IQ Messenger server zonder tussenkomst van derde partijen.

Alarm triggeren – actief

Persoonlijke alarmen kun je handmatig triggeren, door middel van een ingebouwde knop ‘panic button’ op diverse Android smart devices. Zoals de Samsung Galaxy XCover3 en 4, Sonim XP7, Caterpillar S41, Point Mobile 54, Spectralink Versity, Ascom Myco 2 & 3 en ‎Zebra TC52/57 & TC72/77 serie. Na het indrukken van deze knop gaat er direct een alarmmelding naar het (smart) device van een collega.

 • Alarmdifferentiatie mogelijk middels ‘short press’, ‘long press’ en meerdere keren achter elkaar drukken. Achter elk type kan je een melding naar keuze -wat past bij jouw werkproces- instellen.
 • Handmatig een alarm triggeren is ook mogelijk via een V.ALRT of Kadex polsbandje/knop.

Alarm triggeren – passief

Naast het handmatig (actief) triggeren van een alarm zijn er passieve mogelijkheden met de ‘lone worker’ en ‘onbewaakt gebied’ functionaliteit.

Lone worker:

Met de Lone Worker functionaliteit wordt automatisch een alarm met locatiebepaling gestuurd wanneer het toestel of de medewerker een bepaalde tijd niet meer beweegt (no movement). Uiteraard is deze functie voorzien van een pre-alarm om de medewerker in staat te stellen een vals alarm te voorkomen.

Onbewaakt gebied:

Bij het betreden van gevaarlijke ruimtes/gebieden of in situaties waarin medewerkers voor langere tijd buiten het zicht van collega’s werken biedt de ‘onbewaakt gebied’ functionaliteit veiligheid. Bij de bewakingstimer ontvangt de medewerker, binnen een vrij instelbaar aantal minuten, een bericht met de vraag deze te bevestigen als bewijs dat alles in orde is. Wanneer de medewerker hier niet op reageert zal de SmartApp een alarmbericht met locatiebepaling naar een collega of centraalpost sturen.

Krachtige verrijkte alarmberichten

Het alarmbericht kan naar alle andere binnen IQ Messenger geïntegreerde systemen verstuurd worden zoals DECT handsets, voWiFi toestellen, interne meldbank, externe meldbank, automatisch bellen, e-mail of een SMS bericht.

De alarmmelding van het persoonlijk alarm is voorzien van de naam van de medewerker, locatie en andere relevante informatie naar keuze. Verder kan de melding verrijkt worden met de volgende functionaliteit:

 1. Live camerabeeld (RTSP-protocol) van de locatie waar de medewerker zich bevindt.
 2. Terugbel mogelijkheid waardoor de opvolger van het alarm (stil) mee kan luisteren.
 3. Interne of externe meldbank terugbel mogelijkheid waarmee ze via SIP kunnen meeluisteren.
 4. Een locatie middels integratie van een locatiebepalingssysteem. Wat betreft het type locatiebepalingssysteem zijn er de volgende mogelijkheden:
  • GPS. Medewerkers ontvangen een alarmmelding verrijkt met een GPS coördinaat.
  • WiFi. Plaatsbepalingstechnologie op basis van WiFi access points. Geïntegreerde merken hierbij zijn Cisco, Aruba en Huawei.
  • Bluetooth Low Energy. Locatiebepaling op basis van ieder willekeurig BLE baken.

Alarmopvolging volledig gewaarborgd

 • Alarmopvolging is gewaarborgd door escalatiemogelijkheden naar een ander toestel. Je kunt hierbij instellen hoeveel medewerkers dit alarm minimaal geaccepteerd moeten hebben.
 • De medewerker ontvangt een waarschuwing wanneer het toestel niet online is en men dus geen kritische oproepen kan ontvangen. Andere situaties waarbij een melding wordt verstuurd is: Onvoldoende opgeladen batterij van het toestel, geen connectie met het netwerk, netwerk storing etc.
 • Uitgebreide rapportage mogelijkheden van alle gemaakte en verstuurde alarmen zijn standaard op te vragen met de Reports webapplicatie en te exporteren via e-mail, PDF of .CSV. Deze data maakt persoonsbeveiliging inzichtelijk.

IQ Messenger integraties:

BluetoothBluetooth
ArubaAruba
Kontakt.ioKontakt.io
Kadex
V.ALRT

Bekijk ook de overige integraties

CareApp

Personenalarmering, telemonitoring en wearables

Lees meer

ECD en EPD

Lees meer
Epilepsie detectie

Epilepsie detectie

Lees meer
Slimme sensor zorg

Slimme sensoren zorg

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan