Dwaaldetectie

Met dwaaldetectiesystemen dragen we bij aan de vrijheid en levenskwaliteit van de cliënt. Doordat IQ Messenger een merkonafhankelijk platform is integreert het verschillende dwaaldetectiesystemen en geeft het keuzevrijheid aan zorginstellingen. Lever de beste zorg met het systeem dat jullie zorgproces het beste ondersteunt. 

Waarom dwaaldetectie?

Dwaaldetectie is een vorm van zorgtechnologie die we inzetten bij cliënten met wegloop- en dwaalgedrag. Dit zijn vaak cliënten met een vorm van dementie. Met een dwaaldetectiesysteem bied je meer veiligheid, eigen regie en bewegingsvrijheid. Daarnaast maak je het risico op weglopen en/of incidenten kleiner omdat de verpleegkundige altijd weet waar de cliënt zich bevindt. Door de dwaaldetectie GPS worden cliënten in het oog gehouden, is het beperken van de vrijheid van cliënten door de zorginstelling vaak niet nodig.

Vraag demo aan

Hoe werkt een dwaaldetectiesysteem?

Dwaaldetectie voor dementie is in de basis een sensor (in een polsbandje of halsketting) die registreert of cliënten zich op een ongewenste plaats bevinden. Door leefcirkels stel je in op welke plaatsen in of buiten het gebouw de cliënt mag komen. Hierbij stemt de zorgprofessional de grootte van de leefcirkel af op de individuele situatie van de cliënt.

Met behulp van de dwaaldetectie GPS en sensor kunnen deuren voor sommige cliënten gesloten blijven en voor anderen open gaan. Bij cliënten die echt niet een afdeling of groepswoning af mogen, wordt een dwaalalarm gegeven bij het naderen van de laatste deur. Daardoor kan de deur vervolgens op slot worden gehouden voor die betreffende cliënt. Maar cliënten die wel door een bepaalde deur mogen, krijgen daardoor juist meer bewegingsvrijheid. Door deze oplossing kunnen cliënten met wegloopgedrag niet ongemerkt een zorggebouw verlaten.

Welke integraties biedt IQ Messenger met dwaaldetectiesystemen?

IQ Messenger integreert een groot aantal dwaaldetectiesystemen met diverse functionaliteiten. Door ons merkonafhankelijk software platform geven wij zorginstellingen de keuzevrijheid om te bepalen welk systeem het beste past bij de zorgvraag. Want of wij nu een dwaaldetectiesysteem koppelen aan het bestaande zorgproces of aan het nieuwe zorgproces; IQ Messenger maakt jouw gewenste werkproces mogelijk met elk willekeurig systeem.

Flexibiliteit in dwaaldetectiesystemen

Elke locatie vraagt mogelijk weer een andere zorgvraag. Omdat we in de praktijk zien dat zorginstellingen behoefte hebben aan flexibiliteit van hun systemen biedt IQ Messenger de mogelijkheid om verschillende systemen te koppelen. Hierdoor kun je verschillende systemen toepassen in jouw werkproces. Er is geen belemmering meer dat klassieke hardware systemen niet gekoppeld kunnen worden met het gewenste dwaaldetectiesysteem.

Of je nu een draagbare ontvanger wilt met een noodknop of spreek-luister verbinding en een dwaaldetectie GPS, WiFI of Bluetooth verbinding of andere zorg op afstand. IQ Messenger gaat in gesprek met de zorginstelling over het gewenste resultaat en koppelt met diverse systemen die deze vraag kunnen ondersteunen.

Bekijk de mogelijkheden

Dwaaldetectie

Vraag een demo aan

Bekijk wat IQ Messenger te bieden heeft als merkonafhankelijke message broker voor kritische alarmering. Meld je aan voor een live demo!

Tijdens de online demo van een half uur geven we je een tour door onze alarmeringssoftware. We laten zien wat onze software te bieden heeft en beantwoorden al je vragen. Wil je een incompany demo aanvragen? Dat kan ook, vermeld dit dan in het bericht.

Demo aanvragen

Ja, ik meld mij aan voor een (online) demo

  Welke mogelijkheden zijn er met IQ Messenger op dit gebied i.c.m. diverse systemen?

  • Ontvangen van alarmen op elk willekeurig device, zoals een pager, portofoon, DECT of smart device.
  • Alarmafhandeling via onze SmartApp op de smartphone zowel op Android als iOS.
  • Locatie meesturen van de bewoner middels WiFi, BLE, GPS of bakens
  • Spreek-luister verbinding tussen bewoner en zorgprofessional
  • Aansturen van deuren en liften
  • Dichtstbijzijnde camerabeeld meesturen van locatie getriggerde alarm
  • Koppeling met ECD
  • Eigen of externe meldkamer waar meldingen naar toe verstuurd worden
  • Bewonersdashboard met leefstijlmonitoring
  • Instellen veilige zones

  In de praktijk passen organisaties verschillende dwaaldetectiesystemen voor binnenshuis, in de binnentuin en in de wijk toe. Deze verschillende systemen worden ingezet om de functionaliteit aan te vullen en tot één gewenste oplossing te komen voor zowel intra- als extramuraal. Daarom koppelt IQ Messenger deze verschillende dwaaldetectiesystemen met elkaar om het maximale uit de verschillende systemen te halen.

  Dwaaldetectie zorg 3.0

  Naast de klassieke toepassingen zien wij ook de ontwikkeling welke steeds meer getest wordt door zorginstellingen met gezichts- en postuurherkenning. Bij bestaande systemen voor dwaaldetectie en/of leefcirkels moeten cliënten met dementie een draagbare ontvanger bij zich dragen maar bij gebruik van camerabeelden en gezichtsherkenning is dit niet meer nodig.

  Bij postuurherkenning gaat het om het herkennen van de gestalte en beweging van een persoon. Op basis van camerabeelden kunnen alle personen in een verpleeg- of verzorgingshuis (zowel cliënten als zorgprofessionals) gelokaliseerd worden. Uit de beelden kan je dan afleiden of een persoon veilig is. Deze benadering maakt het mogelijk om cliënten ook te herkennen wanneer ze voorovergebogen door het gebouw lopen en hun gezicht niet binnen bereik is van de camera, wat in de ouderenzorg vaak het geval is.

  Ontdek het zelf
  DwaaldetectieBluetooth
  DwaaldetectieAtus
  DwaaldetectieLaipac
  DwaaldetectieAscom
  MeitrackMeitrack
  EkahauEkahau
  ContinYouContinYou
  STT CondigiSTT Condigi
  V.ALRTV.ALRT
  ZintouchZintouch
  KadexKadex
  MobileTrackMobileTrack
  SafetyTracerSafetyTracer
  TeleAlarmTeleAlarm
  ElpasElpas
  IndigoIndigo
  BloolocBlooloc

  Bekijk ook de overige integraties

  Beademing

  Lees meer

  Gebouwbeheer- en brandmeldsystemen

  Lees meer
  Draagbare sensoren

  Draagbare sensoren

  Lees meer

  Medische systeemintegraties

  Lees meer
  Request a demo

  Start met IQ Messenger.
  Optimaliseer alarm management

  Vraag een demo aan

  Houd me op de hoogte

  Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

  Meld mij aan