Stille medische alarmering

Na het terugbrengen van ongewenste alarmen en alarmmoeheid, kunnen zorgorganisaties de volgende stap realiseren: stillere, volledig stille of reguliere medische alarmering.

Wat is stille medische alarmering?

Met stille alarmering bedoelen we dat de akoestische signalering van het bronapparaat (veelal een medisch apparaat zoals een monitor, infuuspomp of beademingstoestel) is uitgeschakeld. De alarmen zijn dan nog wel zichtbaar op het bronapparaat. De alarmen worden door middel van een bewaakte koppeling aan IQ Messenger Medical verstuurd die deze op haar beurt aflevert op een toestel of smartphone naar keuze.

Net als bij reductie van alarmmoeheid zijn de voordelen voor patiënten en zorgprofessionals bij het toepassen van stille alarmering zeer groot. Veel ziekenhuizen dragen de wens om tot medische alarmering te komen. IQ Messenger Medical helpt ziekenhuizen actief om deze doelstelling te realiseren.

 

Vraag een demo aan

Aansluiting op alarmsysteem ziekenhuis

De wetgever in Europa geeft geen belemmering voor het gebruik van medische alarmering wanneer het medisch apparaat deel uitmaakt van een gedistribueerd alarmsysteem. IQ Messenger Medical (het centrale hart van het gedistribueerde alarmsysteem) ondersteunt een veilige stille medische alarmering conform de CDAS standaard. Die staat voor gedistribueerd alarmsysteem met alarmbericht confirmatie IEC 80001.

Uiteraard is het nodig dat het apparaat medische alarmering ondersteunt:

 • Zo dient het medisch apparaat te beschikken over een stille alarmeringsfunctie
 • Moet het bronapparaat de stil functie automatisch kunnen uitschakelen indien het niet meer verbonden is met IQ Messenger Medical (heartbeat functie) of bij het uitblijven van een alarmconfirmatie vanuit IQ Messenger Medical

 

Gelukkig is steeds meer medische apparatuur voorzien van deze alarmeringsfunctie. Daarnaast kunnen we ook al grotere verbeteringen realiseren met een stillere alarmering wanneer het medisch apparaat volledig stil (nog) niet ondersteunt.

IQ Messenger Medical is medisch klasse llb gecertificeerd en voldoet daarmee volledig aan de Europese regels voor medische hulpmiddelen.

Vraag een demo aan

Bekijk wat IQ Messenger te bieden heeft als merkonafhankelijke message broker voor kritische alarmering. Meld je aan voor een live demo!

Tijdens de online demo van een half uur geven we je een tour door onze alarmeringssoftware. We laten zien wat onze software te bieden heeft en beantwoorden al je vragen. Wil je een incompany demo aanvragen? Dat kan ook, vermeld dit dan in het bericht.

Demo aanvragen

Ja, ik meld mij aan voor een (online) demo

  Bekijk meer oplossingen

  leefcirkels en bewegingsvrijheid

  Verpleeghuis zonder verpleegoproepsysteem

  Lees meer

  Medische apparatuur en plaatsbepaling

  Lees meer

  Persoonsbeveiliging medewerkers met plaatsbepaling

  Lees meer

  Dashboard voor leefstijlmonitoring

  Lees meer
  Request a demo

  Start met IQ Messenger.
  Optimaliseer alarm management

  Vraag een demo aan

  Houd me op de hoogte

  Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

  Meld mij aan