Stille medische alarmering

Na het terugbrengen van ongewenste alarmen en alarmmoeheid, kunnen zorgorganisaties de volgende stap realiseren: stillere of volledig stille alarmering.

Wat is stille medische alarmering?

Met stille alarmering bedoelen we dat de akoestische signalering van het bronapparaat (veelal een medisch apparaat zoals een monitor, infuuspomp of beademingstoestel) is uitgeschakeld. De alarmen zijn dan nog wel zichtbaar op het bronapparaat. De alarmen worden door middel van een bewaakte koppeling aan IQ Messenger Medical verstuurd die deze op haar beurt aflevert op een toestel of smartphone naar keuze.

Net als bij reductie van alarmmoeheid zijn de voordelen voor patiënten en zorgprofessionals bij het toepassen van stille alarmering zeer groot. Veel ziekenhuizen dragen de wens om tot stille alarmering te komen. IQ Messenger Medical helpt ziekenhuizen actief om deze doelstelling te realiseren.

 

Vraag een demo aan

Aansluiting op alarmsysteem ziekenhuis

De wetgever in Europa geeft geen belemmering voor het gebruik van stille medische alarmering wanneer het medisch apparaat deel uitmaakt van een gedistribueerd alarmsysteem. IQ Messenger Medical (het centrale hart van het gedistribueerde alarmsysteem) ondersteunt een veilige stille medische alarmering conform de CDAS standaard. Die staat voor gedistribueerd alarmsysteem met alarmbericht confirmatie IEC 80001.

Uiteraard is het nodig dat het medisch apparaat stille alarmering ondersteunt:

  • Zo dient het medisch apparaat te beschikken over een stille alarmeringsfunctie
  • Moet het bronapparaat de stil functie automatisch kunnen uitschakelen indien het niet meer verbonden is met IQ Messenger Medical (heartbeat functie) of bij het uitblijven van een alarmconfirmatie vanuit IQ Messenger Medical

 

Gelukkig is steeds meer medische apparatuur voorzien van deze alarmeringsfunctie. Daarnaast kunnen we ook al grotere verbeteringen realiseren met een stillere alarmering wanneer het medisch apparaat volledig stil (nog) niet ondersteunt.

IQ Messenger Medical is medisch klasse llb gecertificeerd en voldoet daarmee volledig aan de Europese regels voor medische hulpmiddelen.

Bekijk meer oplossingen

Leefcirkels

Leefcirkels en bewegingsvrijheid

Lees meer

Realisatie van éénpersoonskamers

Lees meer
man down alarm app

Productiealarmering en lone worker beveiliging

Lees meer

Maximale controle op de BHV-organisatie

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan