Verpleeghuis zonder verpleegoproep systeem

Het klassieke verpleegoproep systeem is in diverse zorgsegmenten geen vanzelfsprekendheid meer en vervangen voor moderne technologie

Verpleeghuis zonder verpleegoproepsysteem

Vroeger werd het verpleegoproep systeem (VOS) gebruikt als het hart van de zorgoplossing. Met de verandering van de zorg, de opmars van de slimme sensoren, leefcirkels en de smartphone is het klassieke verpleegoproepsysteem in diverse zorgsegmenten geen vanzelfsprekendheid meer en vervangen voor moderne technologie.

Cliënten gebruiken voor actieve alarmering een polsbandje en voor passieve alarmering wordt een slimme sensor ingezet. De verpleegkundige maakt de persoonlijke aanwezigheid in de kamer kenbaar middels haar smartphone. Tevens zijn kamerinstellingen, beeldobservatie als ook persoonsbeveiliging van zorgprofessionals ondersteund binnen dezelfde smartphone applicatie: de SmartApp.

Werkproces leidend bij inzet van zorgtechnologie

Nu het verpleegoproep systeem geen onderdeel meer is van de totale zorgoplossing wordt het belang van het onderliggende merkonafhankelijke zorgplatform des te groter. Zo kan iedere zorgorganisatie zonder vendor lock-in en met focus op het werkproces zelf bepalen of een verpleegoproep systeem nog benodigd is of een bestaand verpleegoproepsysteem nog moet worden behouden en welke andere zorgsystemen er moeten worden toegevoegd om tot de totale zorgoplossing te komen.

Uiteraard is het IQ Messenger platform medisch gecertificeerd waardoor de inzet en aansluiting van medische apparatuur in het zorgproces legaal en veilig kan worden gerealiseerd.

Bekijk meer oplossingen

Maximale controle op de BHV-organisatie

Lees meer
man down alarm app

Productiealarmering en lone worker beveiliging

Lees meer

Realiseer je eigen meldkamer

Lees meer

Realisatie van éénpersoonskamers

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan