Medische systeemintegraties

Medische apparaten kennen we in diverse soorten en smaken voor bewaking en behandeling van de patiënt. Om zorgorganisaties vrijheid van systeemkeuze te kunnen geven is het belangrijk dat het platform een echte merkonafhankelijkheid waarborgt

Medische systeemintegraties (IQ Messenger Medical)

Medische apparaten kennen we in diverse soorten en smaken. Veelal worden bewakingsmonitoren, beademingstoestellen, infuuspompen, dialysetoestellen, epilepsie detectoren, CTG en couveuses ingezet voor bewaking en behandeling van de patiënt. Diverse producenten leveren een breed scala aan medische apparaten die bijna uitsluitend met een eigen merkspecifieke integratie met IQ Messenger Medical verbonden kunnen worden. Om zorgorganisaties vrijheid van systeemkeuze te kunnen geven is het dus belangrijk dat het platform échte merkonafhankelijkheid waarborgt.

Veel zorgorganisaties maken nog gebruik van een “domme” medische koppeling via een contactaansluiting op het klassieke verpleegoproepsysteem (VOS). Deze aansluiting is uiteraard ondersteund door IQ Messenger Medical, maar gelukkig zijn bijna alle medische apparaten ook voorzien van een “slimme” koppeling. Deze “slimme” medische koppelingen worden met een seriële of IP gebonden aansluiting gerealiseerd.

Alarmdifferentiatie voor reductie alarmmoeheid

Middels de “slimme” koppeling ontvangt IQ Messenger Medical niet alleen een alarmmelding van een medisch apparaat maar is deze melding ook voorzien van de specifieke alarmdetails, we noemen dit gedifferentieerde alarmering. Zo weet je precies welk alarm het betreft, wat de prioriteit is en welke acties je hierop moet nemen. Gedifferentieerde alarmering alarmering is dus een noodzakelijk onderdeel van het reduceren van alarmmoeheid.

Zorgorganisaties kunnen nu zelf bepalen welke alarmen ze belangrijk vinden en wie deze vervolgens moet ontvangen, uiteraard op een toestel naar keuze.
Zo kan je eenvoudig een onderscheid maken tussen medische- en technische alarmen, kunnen alarmen op basis van een prioriteit worden gefilterd en is er sprake van een volledige ketenbewaking waarbij je wordt geïnformeerd wanneer een medisch apparaat is aan- of afgesloten of niet goed meer werkt.

Los van de gedifferentieerde alarmberichten voegt IQ Messenger Medical diverse krachtige functionaliteiten toe. Zo worden alarmberichten niet meer eindeloos doorgezet wanneer de verpleegkundige de monitor heeft afgesteld, kunnen alarmmeldingen worden gecombineerd om loze alarmen en alarmmoeheid te voorkomen. Ook kun je live de monitor waarden op de SmartApp inzien, camerabeelden bekijken en spreek-luisterverbindingen opzetten.

Merkonafhankelijk & volledig bewaakt

IQ Messenger Medical kent geen verzuiling van verpleegoproep- en medische alarmering. Alle op het platform aangesloten systemen zijn volledig bewaakt waarbij al het alarmmanagement en de alarmtoewijzing eenvoudig en grafisch door de zorgprofessionals zelf kan worden ingesteld of aangepast, zelfs per dienst.

  • Slimme gedifferentieerde alarmering
  • Reductie alarmmoeheid, verhoging patiëntveiligheid
  • Bewaakt, veilig en betrouwbaar
  • Ondersteuning stille alarmering en eenpersoonskamers
  • Eenvoudige grafische alarmtoewijzing
  • Alle alarmering op één device naar keuze
  • Zorgproces staat centraal
  • IQ Messenger Medical is medisch klasse llb gecertificeerd en voldoet daarmee volledig aan de Europese regels voor medische hulpmiddelen

IQ Messenger Medical integraties:

DrägerDräger
MindrayMindray
Maquet GetingeMaquet Getinge
Philips
B. BraunB. Braun
GE HealthcareGE Healthcare
BDBD
ArcomedArcomed
ChipsoftChipsoft
EpicEpic
CapsuletechCapsuletech
The medcom group
NightwatchNightwatch
WILAmedWILAmed
Spacelabs healthcareSpacelabs healthcare
ICT HCTS (vroeger BMA/Mosos)

Bekijk ook de overige integraties

Slimme sensor zorg

Slimme sensoren zorg

Lees meer

Monitoren

Lees meer

DECT- en WiFi handsets

Lees meer

ECD en EPD

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan