Epilepsie detectie

IQ Messenger Medical werkt samen met Nightwatch. Een Nederlands ontwikkeld medisch hulpmiddel dat in staat is een epileptisch insult te detecteren

Epilepsie detectie

Medische apparaten zijn niet alleen meer het domein van ziekenhuizen. Steeds vaker worden medische toestellen in de care sector toegepast. Een goed voorbeeld hiervan is de Nightwatch. Een Nederlands ontwikkeld medisch hulpmiddel dat in staat is een epileptisch insult te detecteren.

IQ Messenger Medical heeft een slimme IP gebaseerde interface met Nightwatch waarop de diverse technische- en medische alarmen worden uitgewisseld. Hierdoor kan de zorgprofessional direct worden geïnformeerd in geval van een insult of ander medisch alarm terwijl de facilitaire dienst automatisch over een technische storing wordt geïnformeerd.

Epilepsie detectie armband

NightWatch is een klinisch bewezen medisch hulpmiddel voor het detecteren van klinisch urgente epilepsieaanvallen tijdens de slaap.

Het systeem bestaat uit een comfortabele armband die gedurende de slaap nauwlettend de hartslag en bewegingen van de drager meet. Wanneer het systeem een mogelijk zware epilepsie aanval vermoedt, dan wordt er een waarschuwingssignaal gegeven aan een hulpverlener door middel van een draadloos signaal naar het basisstation. Hiermee is de epilepsie armband een belangrijk instrument om snel te handelen.

NightWatch is geoptimaliseerd om mogelijk gevaarlijke epilepsieaanvallen te detecteren, waaronder tonische en tonisch-clonische aanvallen.

Voordelen van de koppeling met NightWatch voor epilepsie detectie

De NightWatch interface zorgt voor:​

  • Meer veiligheid voor de cliënt tijdens de slaap. Mogelijke epileptische aanvallen kunnen worden opgemerkt en er wordt een alarm uitgestuurd;
  • Betere zorg door meer inzicht in aanvalspatronen. De zorgprofessional ontvangt een melding inclusief real-time informatie uit het ECD om te zien welke bewoner er op welke kamer aanwezig is;
  • Alarmmeldingen worden afgehandeld door de juiste persoon op het gewenste apparaat;
  • Slimme combinaties met systemen van derden zijn mogelijk, zoals de deur van de kamer automatisch openen bij een kritisch alarm;
  • Efficiëntere zorg door alarmmeldingen waarin staat wat er gemeten is, de mogelijkheid tot prioritering en het koppelen met een camerabeeld van een camera in de kamer.

 

In de toekomst maken zorgorganisaties steeds meer gebruik van medische apparatuur zoals de Nightwatch. Met het medisch IQ Messenger software platform zijn cliënten én de zorg ondersteund en is veiligheid tijdens de slaap optimaal gewaarborgd.

IQ Messenger Medical integraties:

NightWatchNightWatch

Bekijk ook de overige integraties

Draagbare sensoren

Draagbare sensoren

Lees meer
CareApp

Personenalarmering, telemonitoring en wearables

Lees meer

DECT- en WiFi handsets

Lees meer
Verpleegoproepsysteem

Zorgalarmering (personenalarmering)

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan