Digitale zorg op afstand

Met het oog op langdurig wonen en meer zelfredzaamheid en bewegingsvrijheid te willen bieden, wordt zorg op afstand onmisbaar in de zorg

Digitale zorg op afstand

Zorg op afstand heeft een enorme meerwaarde voor het zorgproces. Camera’s, beheerapplicaties en applicaties voor zorgoproepen op een tablet of smartphone kunnen zorg op afstand mogelijk maken. Met het oog op langdurig wonen en meer zelfredzaamheid en bewegingsvrijheid te willen bieden, wordt zorg op afstand onmisbaar in de zorg.

Eén volledige applicatie voor zorg op afstand: CareApp

De CareApp is een veelzijdige applicatie om zowel de veiligheid als een hoge kwaliteit van leven van cliënten te waarborgen. Het is een zeer uitgebreide vervanger van het klassieke verpleegoproepsysteem. Cliënten kunnen bijvoorbeeld een reminder ontvangen van medicatie, beeldbellen met de zorgverlener of entertainment apps opstarten. Kijk voor de uitgebreide functionaliteit op de pagina van de CareApp.

  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke applicatie
  • Totaaloplossing voor goede zorg op afstand
  • Betere kwaliteit van de zorg. Beter zicht op de cliënt door mogelijkheden voor direct contact en opties voor monitoring.
  • Cliëntcontact in een veilige omgeving. De app is ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd en AVG/GDPR proof.

Zorgverleners opties bieden – altijd op afstand zien hoe het gaat

De CareApp voorziet zorgverleners overal en op elk moment van informatie, zodat ze de cliënt op afstand kunnen ondersteunen. De zorgverlener ontvangt alarmen op een centraalpost of bijvoorbeeld in de IQ Messenger SmartApp. De verrijkte interface biedt vele voordelen voor de zorgverlener:

  • Efficiëntie en tijdwinst. Zorgverleners weten wanneer cliënten zorg nodig hebben.
  • Monitoren op afstand, zoals controleren of de cliënt zijn of haar medicatie heeft ingenomen.
  • Bij een alarm automatisch terugbellen of een camerabeeld inzien.

Niet alleen zorgverleners maar ook technisch medewerkers en mantelzorgers kunnen meldingen ontvangen:

  • Medewerkers van het restaurant kunnen middels IQ Messengers any-to-any technologie op een gewenste manier service meldingen ontvangen;
  • Externe meldcentrales kunnen op bepaalde tijden of bij escalaties meldingen ontvangen;
  • Technisch beheerders ontvangen triggers wanneer een binnen IQ Messenger geïntegreerd systeem eruit ligt.

Beheerders

Beheerders richten via de IQ Messenger beheerderstool per cliënt snel en eenvoudig in welke diensten er middels de CareApp zichtbaar zijn.
De iconen zijn eenvoudig zelf aan te passen in een kleur en / of symbool naar keuze. Per icoon maak je de keuze uit een actie bijvoorbeeld bellen, het opstarten van ieder willekeurig event in de Event Flow Manager of het openen van een app.

Profile Dashboard

Met de IQ Messenger SmartApp en webapplicatie Profile Dashboard kun je middels het schuiven van schakelaren, systemen aan- en uitzetten op elk willekeurig moment. Denk aan privacy modus van een camera, in of uit bed detectie, het instellen van het licht in de kamer, de zonwering etc.

Camera’s

Met het gebruik van camera’s is het mogelijk om virtuele nachtrondes te lopen. De zorgverlener hoeft niet meer fysiek langs alle kamers waarbij de nachtrust van de cliënt of patiënt niet meer wordt verstoord. In één oogopslag kun je de situatie op de kamer bekijken en op afstand systemen schakelen. Daarnaast biedt het vele voordelen bij het ontvangen van alarmen. Wil je de situatie als zorgverlener eerst analyseren alvorens je bepaalt wel of niet naar een cliënt of patiënt te gaan, kijk je middels de IQ Messenger SmartApp of onze Graphical Floor Plan (GFP) applicatie eenvoudig in de kamer.

Zorgtelefoons

Ook is er mogelijkheid met IQ Messenger om analoge en SCAIP zorgtoestellen aan te sturen en meldingen te ontvangen op de IQ Messenger Smartapp voor de zorgverlener.

Bekijk meer oplossingen

Reductie van alarmmoeheid (alarm fatigue)

Lees meer

Redundantie en alarm ketenbewaking

Lees meer

Persoonsbeveiliging medewerkers met plaatsbepaling

Lees meer

Medische alarmering

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management.

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan