Couveuses en CTG

Betrouwbare monitoring en minder alarmen, kan grote impact hebben op het welzijn van premature baby’s

Couveuses: minder alarmen op de NICU en het VKC helpen premature baby’s

Betrouwbare monitoring en minder alarmen, kan grote impact hebben op het welzijn van premature baby’s blijkt uit onderzoek. Ziekenhuizen proberen daarom het aantal alarmen te verminderen. Zo is er steeds meer aandacht voor de omgeving waaraan het kind wordt blootgesteld. Met de verrijkte alarmfilteringsopties van IQ Messenger Medical kunnen ziekenhuizen het aantal klinisch irrelevante alarmen verminderen en de hoeveelheid geluidprikkels beperken om premature baby’s en hun ouders een rustige omgeving te bieden.

Verpleegkundigen ontvangen honderden alarmen per dag, uit onderzoek blijkt dat driekwart hiervan irrelevant is. IQ Messenger Medical biedt veilige alarmfilteringsopties en systeem bewakingsmogelijkheden om de grote hoeveelheid alarmen te verminderen. Niet alle alarmen behoeven namelijk een directe follow-up. Alarmen worden nog niet altijd gedistribueerd en de vraag hiernaar ontstaat zodra afdelingen vernieuwen naar aparte kamers in plaats van een zaal met couveuses. Wanneer alarmen uit couveuses en andere medische apparaten zonder IQ Messenger Medical maar middels het verpleegoproepsysteem worden doorgezet naar de verpleegkundige ontstaat er een alarm overload. Een kans voor professionals om te maken te krijgen met alarmmoeheid en daarmee een groot risico om relevante alarmen over het hoofd te zien.

CTG alarmering op het device van de professional

CTG apparaten meten continu de hartslag van de moeder en baby en weeënactiviteit van de moeder. Deze alarmen kwamen tot voorheen uitsluitend binnen op overzichtsschermen op de verpleegpost. Dat gebrek aan flexibiliteit zorgt ervoor dat er geen constant zicht is op de CTG-gegevens wanneer de verpleging druk is of zich ergens anders in het gebouw bevindt. Met de integratie op IQ Messenger Medical is dit verleden tijd. Alle alarmen komen binnen op een device naar keuze, ongeacht het merk. Dit zorgt dat de CTG alarmen altijd, op welke locatie dan ook, getoond worden aan professionals zodat zij hier direct op kunnen acteren.

IQ Messenger Medical integraties:

DrägerDräger
ICT HCTS (voorheen BMA/Mosos)

Bekijk ook de overige integraties

ECD en EPD

Lees meer

DECT- en WiFi handsets

Lees meer
Dwaaldetectie

Deurintercom

Lees meer

Gebouwbeheer- en brandmeldsystemen

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan