Realisatie van éénpersoonskamers

Brandveiligheid en de beperkte verspreiding van ziektekiemen zijn een belangrijke rol voor de verschuiving naar éénpersoonskamers

Realisatie van éénpersoonskamers

Uit een Engels onderzoek is gebleken dat 2/3 van de patiënten de voorkeur geeft aan een eenpersoonskamer. De meeste van ons zullen deze voorkeur begrijpen omwille van privacy en comfort. Tevens spelen aspecten zoals brandveiligheid en de beperkte verspreiding van ziektekiemen een belangrijke rol voor de verschuiving naar éénpersoonskamers.

Alarmen afkomstig uit het verpleegoproepsysteem en medische apparatuur (medische alarmering) spelen hierbij een zeer belangrijke rol, aangezien de verpleegkundige met al haar taken en activiteiten onmogelijk alle kamers gelijktijdig kan observeren en bewaken. Ook wordt de klassieke centraalpost steeds minder bewaakt vanwege de mobiliteit van zorgprofessionals, waardoor alarmen afkomstig van medische apparaten gemakkelijk kunnen worden gemist. Deze eenpersoonskamers worden ook gebruikt voor IC en NICU afdelingen om het herstelproces te versnellen in samenwerking met stille alarmering.

Met bewaakte integraties van zowel het verpleegoproep systeem (VOS), de medische apparaten rondom de patiënt eventueel een slimme sensor verzorgt IQ Messenger alle alarmering. Alarmen worden gefilterd en voorzien van akoestische en optische herkenbaarheid afgeleverd op het toestel of SmartApp. Deze alarmtoewijzing wordt eenvoudig door de verpleegkundigen van de afdeling uitgevoerd waarbij zowel het “buddy” principe en de uitwijkgroepen in geval van niet (tijdig) reageren zijn opgenomen.
In de grafische toewijzingsmodule (GEA) is direct zichtbaar welke patiënt in de kamer is geregistreerd en aan welke professional de alarmen zijn toegewezen.

Uitval of verstoring van het verpleegoproepsysteem (VOS), de slimme sensor of medische apparatuur in de kamer wordt direct door het IQ Messenger platform opgemerkt en omgezet in een alarmbericht (ketenbewaking). Tevens kan observatie van de kamer en patiënt middels het gebruik van de slimme sensor een grote bijdrage leveren in de kwaliteit van zorg. Zo kunnen zorgprofessionals veilig en met vertrouwen werken in een omgeving met eenpersoonskamers.

Bekijk meer oplossingen

Maximale controle op de BHV-organisatie

Lees meer

Redundantie en alarm ketenbewaking

Lees meer
Medische alarmering

Medische alarmering

Lees meer
Alarm fatigue solutions

Reductie van alarmmoeheid (alarm fatigue solutions)

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan