Wat is een open platform?

Wat is een open platform?

Een open platform is een software systeem wat gebaseerd is op open standaarden. Dit betekent dat andere partijen makkelijk aan kunnen haken met hun software systeem. IQ Messenger is als message broker zo’n open software platform. Dit betekent dat wij alle mogelijke (zorg)systemen (kunnen) integreren op ons open platform. Het merk of de leverancier speelt geen rol. Dit zorgt dat (zorg)organisaties volledige keuzevrijheid ervaren en daarbij systemen kunnen kiezen die het beste passen bij hun werkproces. Naast de vrije keuze voor te integreren systemen hebben wij ook eigen (web)applicaties. Deze draaien op elk gewenst device zoals een DECT of WiFi-handset, pieper, portofoon, alle soorten smartphones en tablets (Android & iOS) en computersystemen (Windows en MacOS).

Andere message brokers zijn het tegenovergestelde; namelijk een gesloten platform. Dit betekent dat zij alleen maar systemen ondersteunen die zij zelf ontwikkeld hebben. Het koppelen met software van andere leveranciers ‘ondersteunen zij niet’. Wil je als organisatie de software uitbreiden en nieuwe functionaliteit? Dat kan dan alleen met dure (maatwerk-) oplossingen uit hun eigen keuken. Dit fenomeen noemen wij de klassieke vendor lock-in. Het maakt de klant afhankelijk van een leverancier voor producten en diensten, omdat hij niet in staat is om van leverancier te veranderen zonder substantiële omschakelingskosten of ongemak. IQ Messenger weigert mee te doen aan deze vendor lock-in en zet zich in om (zorg)organisaties hieruit te bevrijden.

IQ Messenger is als message broker zo’n open software platform. Dit betekent dat wij alle mogelijke (zorg)systemen (kunnen) integreren op ons platform.

Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management.

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan