Wat is een open platform?

Wat is een open platform?

Een open platform is een software systeem wat gebaseerd is op open standaarden. Dit betekent dat andere partijen makkelijk aan kunnen haken met hun software systeem. IQ Messenger is als message broker zo’n open software platform. Dit betekent dat wij alle mogelijke (zorg)systemen (kunnen) integreren op ons open platform. Het merk of de leverancier speelt geen rol. Dit zorgt dat (zorg)organisaties volledige keuzevrijheid ervaren en daarbij systemen kunnen kiezen die het beste passen bij hun werkproces. Naast de vrije keuze voor te integreren systemen hebben wij ook eigen (web)applicaties. Deze draaien op elk gewenst device zoals een DECT of WiFi-handset, pieper, portofoon, alle soorten smartphones en tablets (Android & iOS) en computersystemen (Windows en MacOS).

Andere message brokers zijn het tegenovergestelde; namelijk een gesloten platform. Dit betekent dat zij alleen maar systemen ondersteunen die zij zelf ontwikkeld hebben. Het koppelen met software van andere leveranciers ‘ondersteunen zij niet’. Wil je als organisatie de software uitbreiden en nieuwe functionaliteit? Dat kan dan alleen met dure (maatwerk-) oplossingen uit hun eigen keuken. Dit fenomeen noemen wij de klassieke vendor lock-in. Het maakt de klant afhankelijk van een leverancier voor producten en diensten, omdat hij niet in staat is om van leverancier te veranderen zonder substantiële omschakelingskosten of ongemak. IQ Messenger weigert mee te doen aan deze vendor lock-in en zet zich in om (zorg)organisaties hieruit te bevrijden.

Over IQ Messenger; hét merkonafhankelijke open platform

IQ Messenger verbetert alarmeringsprocessen voor de gezondheidszorg, industrie en overheid middels haar krachtige merkonafhankelijke message broker. IQ Messenger wordt ingezet door toonaangevende organisaties over de hele wereld.

De apps en integraties van IQ Messenger zijn erop gericht om de juiste informatie bij de juiste persoon te brengen, op de juiste tijd en naar het juiste device. Dit doen we met een groot software development team en gebaseerd op jarenlange ervaring in de wereld van kritische alarmering. Onze software is medisch klasse IIb gecertificeerd, volledig merkonafhankelijk en device neutraal.

Alle denkbare systemen in en rondom een gebouw welke een alarm geven of een alarm output kunnen ontvangen zijn te integreren met het IQ Messenger platform waarbij wij de meldingen naar ieder gewenst (smart) device uitsturen (any-to-any).

Professionals werken met onze software doeltreffender en zonder het risico van vendor lock-in en alarmmoeheid. Het resultaat? Betere zorg voor cliënten of patiënten en voor de industrie hogere productiviteit en veiligheid voor professionals.

IQ Messenger is als message broker zo’n open software platform. Dit betekent dat wij alle mogelijke (zorg)systemen (kunnen) integreren op ons platform.

IQ Messenger, when the message is critical

We bevrijden (zorg)organisaties uit de vendor lock-in van klassieke hardware leveranciers door merkonafhankelijke communicatie tussen systemen mogelijk te maken middels integraties en eigen applicaties. Als organisatie heb je volledige keuzevrijheid over welke technologie je wilt inzetten. Het werkproces is leidend, niet het merk of de leverancier.

Merkonafhankelijk

Geen verkoop van apparatuur, maar een platform die bestaande en nieuwe systemen combineert los van een merk.

Efficiënt werkproces

Volledig in te richten naar het werkproces. Alle systemen werken samen op één platform voor meer efficiëntie.

Volledig gecertificeerd

Wij beschikken over alle relevante certificeringen NEN 2575, ISO 27001, ISO 13485, NEN 7510 & CE-MDD klasse IIb.

Van vendor lock-in naar volledige keuzevrijheid

Gesloten ICT-systemen die parallel naast elkaar lopen in plaats van samen te werken, remmen processen en leiden tot fouten, dubbele onderzoeken en chaos op de werkvloer. De effectiviteit, efficiency en kwaliteit van zowel de zorg, overheid en industrie worden in de toekomst afhankelijker van communicatie, informatie, geïntegreerde systemen, samenwerken en software. Met de software van IQ Messenger neem je de essentiële stap van de ‘oude’ vendor lock-in wereld naar de ‘nieuwe’ wereld met volledige keuzevrijheid.

Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan