Zorgtechnologie: Top 8 beste applicaties

Wat is zorgtechnologie?

Onder het begrip zorgtechnologie vallen alle technologische hulpmiddelen. Deze worden door zorginstellingen ingezet om de zorg goedkoper, doeltreffender en efficiënter te maken.

Het zijn de extra oren en ogen van personeel in zorginstellingen en woonzorgcomplexen. Techniek wordt gebruikt om het zorgproces te ondersteunen. In andere woorden betekent dit dat techniek ondersteunend wordt bij taken zoals toezicht, alarmeringen en meldingen, inzicht geeft in gedragspatronen of toegang verschaft tot bepaalde ruimtes.

Toepassingen van zorgtechnologie

Er zijn diverse voorbeelden van zorgtechnologie, zoals een slimme sensor, infuuspomp, zorgtelefoon, verpleegoproepsysteem, monitor, beeldzorg of diverse vormen van zorgdomotica. Daarnaast is ook software een vorm van deze technologie. Bijvoorbeeld webapplicaties zoals een elektronisch patiënten dossier of apps op een smartphone.

  • In één oogopslag alle alarmen in zicht
  • Met leefstijlmonitoring kun je het gedrag evalueren en monitoren

Applicaties & Integraties

IQ Messenger heeft diverse applicaties die als innovatieve zorgtechnologie kunnen worden beschouwd.

1. SmartApp iOS & Android

Applicatie voor op Android & iOS smartphones voor het ontvangen en afhandelen van alarmen.

Alarmeren met de SmartApp is IQ Messenger’s meest gebruikte toepassing. Met de native SmartApp alarmeer je medewerkers met ringtones en alarmsettings naar keuze. Hierdoor zijn alarmen direct herkenbaar en zijn medewerkers voor zijn van een eenvoudige alarmeringsapp.

De superkrachtige SmartApp is zelfs in staat het door gebruikers ingestelde volume op smartdevices te overrulen. Zonder het passeren van de Google Cloud communiceren we direct met het toestel zodat medewerkers geen vertraging ervaren.

Daarnaast hoeven medewerkers met de SmartApp niet langer twee of meerdere devices op zak te hebben of verschillende alarmeringsapps te gebruiken. Organisaties zien vele voordelen in het vervangen van klassieke devices zoals DECT en WiFi handsets voor smartphones. Bijvoorbeeld om te kunnen bellen over WiFi, camerabeelden in te zien of live monitorbeelden van vitale waarden te bekijken.

2. CareApp

Volledige tabletapplicatie voor zorg op afstand.

De CareApp is ontwikkeld om patiënten en cliënten binnen dezelfde tabletapplicatie in staat te stellen hulp en zorg te vragen. Met de eenvoudig te bedienen CareApp kun je méér dan alleen beeldbellen. De CareApp is de vervanger van het klassieke zorgtoestel en het verpleegoproepsysteem. Hiermee zijn alle relevante cliënt en patiënt diensten eenvoudig en grafisch beschikbaar. Met één druk op de knop de zorgprofessional oproepen, de zonwering bedienen of een familielid bellen is allemaal mogelijk. Daarnaast kunnen ook applicaties van derden worden geïntegreerd. Denk bijvoorbeeld aan de inzage in het PGO, de menukaart van het restaurant of films bekijken via een streamingdienst.

3. Graphical Floor Plan

Webapplicatie met real-time visualisatie van alarmen op de plattegrond van het gebouw, afdeling of omgeving. Je kan hier ook alarmberichten mee versturen en events starten.

De grafische plattegrond biedt een real-time visualisatie van alarmen op de plattegrond van het gebouw, afdeling of omgeving. Vanuit één omgeving worden alle alarmen van geïntegreerde systemen binnen IQ Messenger gevisualiseerd.

Het Graphical Floor Plan geeft je de mogelijkheid tot livetrack om live te zien waar een apparaat of medewerker zich bevindt. Daarnaast zijn Live tracking en positionering mogelijk met de integratie van verschillende plaatsbepalingstechnologieën.

De webgebaseerde applicatie kan vanaf iedere werkplek bediend worden door het simpelweg openen van een webbrowser. Het installeren van software op elke PC is hierbij niet aan de orde.

4. Graphical Event Assignment

Gebruikersvriendelijke webapplicatie voor alarmtoewijzing op een grafische plattegrond.

Reduceer het aantal alarmen en geef zorgprofessionals zelf de regie over alarmtoewijzing.
Middels deze webapplicatie wijzen zorgprofessionals binnen één user interface zowel verpleeg- als medische oproepen aan de SmartApp, DECT handset of vo-WiFi toestel toe.
Dankzij deze functionaliteiten biedt de applicatie alarmopvolging aan meerdere groepen, denk aan: buddy, service en reanimatie. Toewijzing kan op basis van patiënt, afdeling of kamer.

• Default group zodat alarmopvolging gewaarborgd blijft
• Overzicht van offline en online medewerkers
• Drag-and-drop om device aan bed te koppelen
• Merkonafhankelijke toewijzing voor klinische systemen en verpleegoproep
• Toont bezetting en basis patiëntinformatie: naam, geslacht, leeftijd en patiënt ID middels realtime EPD koppeling.

5. Real Time Console

Handige webapplicatie waar je in één oogopslag een lijst weergegeven krijgt van alle alarmeringen van één of meerdere locaties.

De applicatie is volledig webgebaseerd en vanaf ieder scherm benaderbaar. Hierdoor ben je niet langer meer afhankelijk van het gebruik van een bepaald type systeem. De Real Time Console is merkoverstijgend en kan meldingen tonen van elk willekeurig systeem binnen het gebouw.

Daarnaast is er een koppeling mogelijk met het ECD en EPD. Hierdoor kun je via binnengekomen alarmen direct een cliënt of patiënt kaart opvragen met alle benodigde gegevens. Dit biedt een enorme toevoeging op de alarmering die binnenkomt.

Daarbij is er ook een functionaliteit om alarmen door te zetten, prioritering aan te geven, het accepteren en weigeren van het alarm en kleur van de tekst zelf te bepalen. Hierdoor krijg je een eenvoudig overzicht van alle alarmen van één of meerdere locaties en creëer je een centraalpost voor de verpleegkundige.

6. Emergency Console

Overzichtelijk webbased dashboard voor calamiteiten, ZIROP en BHV. Start met één druk op de knop een scenario waarna alle medewerkers worden gebeld, gesms’t en gemaild.

Snel en eenvoudig mensen oproepen bij storing, ontruiming, brand, agressie, ZIROP en BHV is mogelijk met IQ Messenger’s webapplicatie Emergency Console. Het dashboard toont realtime na het starten van een scenario welke medewerkers de oproep hebben geaccepteerd en binnen welke tijd zij aanwezig zijn. Met één druk op de knop worden groepen medewerkers gebeld, gemaild of ge-SMST. Uiteraard kunnen je ook de systemen verbonden met het IQ Messenger platform aansturen.

Ontvangers bereiken middels: SMS, e-mail, Spraakbericht, pager, DECT-handset, vo-WiFi toestel, portofoons, IQ Messenger SmartApp iOS en Android (mét overrulen stilte stand).

7. Reports

Webgebaseerde applicatie waar automatisch via e-mail of handmatig een uitdraai kan worden gemaakt van alle alarmen in een .PDF of .CSV bestand.

Je kunt eenvoudig middels de zoekfunctie op basis van het type alarm, cliënt of patiënt ID, type device, tijd en datum zoeken. Ook het accepteren of weigeren of andere handelingen door professionals worden in de rapportages getoond.

Een .CSV bestand kan worden gebruikt om deze te importeren naar jouw eigen omgeving, zoals een BI tool.

• Creëer een historical report
• Toon het rapport als .PDF of .CSV
• Uitgebreide rapportage filteropties
• Automatische reports op geplande momenten ontvangen per e-mail
• Volledig webgebaseerd en vanaf ieder scherm benaderbaar

De voordelen van IQ Messenger

1. Merkonafhankelijk
2. Volledig gecertificeerd (ISO 13485, ISO 27001, NEN 2575, NEN 7510, WDTM ketenkeurmerk personenalarmering & medisch klasse IIb)
3. Software only
4. Any-to-any: hierdoor staat het werkproces centraal
5. Open platform
6. Gebruiksvriendelijk: werkt heel intuïtief
7. Hoge securitystandaard en permanente ketenbewaking

8. Bewoners & patiënt dashboard

In één oogopslag alle alarmen in overzicht krijgen. Met leefstijlmonitoring kun je het gedrag evalueren en monitoren.

Het bewonersdashboard is speciaal ontwikkeld om in één oogopslag een overzicht te krijgen van alle alarmen van de cliënt, middels leefstijlmonitoring kun je het gedrag evalueren en monitoren.
Hierdoor krijg je niet alleen inzicht in het type alarm, maar ook de frequentie van een alarm in een dag, week of maand. Zijn er bijvoorbeeld patronen zichtbaar in het leven van de cliënt, welke in de gaten gehouden moeten worden? Of wil je preventief inspelen qua alarmering op het gedrag van de cliënt? Aan de hand van deze gegevens kan een zorgprofessional met de kennis een meerwaarde leveren in het zorgproces en de cliënt beter begrijpen. Je creëert een werksituatie waarbij je alarmen kunt gaan differentiëren, om alarmmoeheid te reduceren. Alle alarmeringen van verschillende systemen komen binnen op het dashboard. Hierdoor maakt het dus niet uit welk merk of type systeem gekoppeld is aan IQ Messenger. Het dashboard werkt volledig merkoverstijgend.

IQ Messenger ontwikkelt ook een patiëntdashboard. Door middel van dit dashboard bieden we een gevisualiseerde vertaling van onze rapportage module. Middels het dashboard zie je snel welke medische apparatuur er aan welke patiënt is gekoppeld. Maar ook welke apparaten alarmeren en het aantal alarmen. Dit biedt inzicht om alarmmoeheid nog verder te reduceren.

Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan