Zorgtechnologie: Top 8 beste applicaties

Wat is zorgtechnologie?

Onder het begrip zorgtechnologie vallen alle technologische hulpmiddelen die door zorginstellingen wordt ingezet om de zorg goedkoper, doeltreffender en efficiënter te maken.

Toepassingen van zorgtechnologie

Er zijn diverse voorbeelden van zorgtechnologie, zoals een slimme sensor, infuuspomp, zorgtelefoon, verpleegoproepsysteem, monitor, epilepsie detector/armband, beeldzorg, wearables of diverse vormen van zorgdomotica. Maar naast deze hardware, is ook software een vorm van deze technologie. Denk hierbij aan webapplicaties zoals een elektronisch patiënten dossier of apps op een smartphone.

In één oogopslag alle alarmen in overzicht krijgen. Met leefstijlmonitoring kun je het gedrag evalueren en monitoren.

Applicaties en integraties
IQ Messenger heeft diverse applicaties die als innovatieve zorgtechnologie kunnen worden beschouwd.

  1. SmartApp iOS & Android: Applicatie voor op Android & iOS smartphones voor het ontvangen en afhandelen van alarmen
  2. CareApp: Volledige tabletapplicatie voor zorg op afstand.
  3. Graphical Floor Plan: Webapplicatie met real-time visualisatie van alarmen op de plattegrond van het gebouw, afdeling of omgeving. Je kan hier ook alarmberichten mee versturen en events starten.
  4. Graphical Event Assignment: Gebruikersvriendelijke webapplicatie voor alarmtoewijzing op een grafische plattegrond.
  5. Real Time Console: Handige webapplicatie waar je in één oogopslag een lijst weergegeven krijgt van alle alarmeringen van één of meerdere locaties.
  6. Emergency Console: Overzichtelijk webbased dashboard voor calamiteiten, ZIROP en BHV. Start met één druk op de knop een scenario waarna alle medewerkers worden gebeld, gesms’t en gemaild.
  7. Reports: Webgebaseerde applicatie waar automatisch via e-mail of handmatig een uitdraai kan worden gemaakt van alle alarmen in een .PDF of .CSV bestand.
  8. Bewoners & patiënt dashboard: In één oogopslag alle alarmen in overzicht krijgen. Met leefstijlmonitoring kun je het gedrag evalueren en monitoren.
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management.

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan