HMC over alarmdistributie

Versie 1.0.

Producten en diensten

Medische alarmering

Industrie

Ziekenhuis

Locatie

Nederland

Haaglanden Medisch Centrum over alarmdistributie

Haaglanden Medisch Centrum (HMC) kiest voor een merkonafhankelijke message broker voor de distributie van technische meldingen, verpleegoproep en medische alarmering.

Over de keuze voor IQ Messenger

Fred Peterse, Coördinator Team Telematica bij het HMC: “In 2015 stonden we voor de keuze voor een kritische berichtenserver om technische meldingen en meldingen vanuit het verpleegoproepsysteem naar de juiste medewerkers te versturen voor verdere opvolging. Hier bij was de eis dat de berichten server moest blijven functioneren als de communicatie tussen de vestigingen uit viel. Dit vertaalt zich naar zogenoemde eiland systemen die door IQ Messenger Medical worden verbonden op één platform, met op elke locatie een HA-cluster.”

“Daarnaast hechten we grote waarde aan het neerzetten van een merkonafhankelijk systeem om te voorkomen dat elk systeem zijn eigen berichtenserver heeft. Daarom hebben we gekozen voor het merkonafhankelijke alarmeringsplatform van IQ Messenger.”

Kritische oproepen op de spoedeisende hulp

Bij de spoedeisende hulp maakt men trauma en aneurysma oproepen middels rode knoppen.

Deze rode knoppen zijn via PLC aansturingen aan IQ Messenger Medical verbonden. IQ Messenger Medical meldt deze oproepen vervolgens bij artsen en verpleegkundigen. Belangrijk in de opvolging van deze alarmen is een gedegen rapportage die kan laten zien hoe de alarmopvolging verwerkt en ontvangen wordt op de devices van diegene die moeten acteren.

Kinderafdeling van pagers naar WiFi handsets

De kinderafdeling ging over naar nieuwe medische monitoren. Om de stap niet te groot te maken zijn eerst de monitoren vervangen en daarna pas de pagers vervangen voor WiFi handets.

De monitoralarmen zijn toen met IQ Messenger Medical naar de ouderwetse pagers verstuurd. Nadat de leerfase van de nieuwe medische monitoren voorbij was, werden de meldingen overgezet naar de nieuwe WiFi handsets.

“Dankzij de flexibiliteit en het aantal verrijkte koppelvakken welke IQ Messenger biedt, hebben wij de mogelijkheid zowel oudere en bestaande als nieuw aangeschafte oplossingen te interfacen”

Meldingen komen nu nog binnen op WiFi handsets. Hier hebben zorgprofessionals de mogelijkheid oproepen te accepteren of weigeren zodat alarmopvolging is gewaarborgd. Peterse: “In de toekomst gaan we werken met de SmartApp omdat een smartphone veel meer mogelijkheden biedt. Denk hierbij aan het linken naar andere apps, het scannen van NFC en QR codes, het live zien van de monitorbeelden of het inzien van camerabeelden. Artsen willen graag hun eigen device gebruiken om hier de voor hun relevante alarmen op te ontvangen.”

“Ook voor de technische dienst hebben we de SmartApp keihard nodig. Zo hoeven we waakdiensten niet langer via allerlei omwegen in te zetten.”

Technische meldingen naar de juiste dienstdoende TD'er

Het ziekenhuis bestaat uit drie locaties en de GBS systemen van Priva en Johnson zijn geïnterfaced. Alarmen afkomstig uit deze systemen worden met diverse prioriteiten naar voWiFi handsets van de dienstdoende TD’er gestuurd. Denk hierbij aan: gebouw, temperatuur, brand, koelkast, oliepomp, niveau tank, storing medische apparatuur en luchtcirculatie.

Peterse:

“Op de beveiligingskamer werken we met een Skywalker applicatie waar men ook dankzij IQ Messenger Medical meldingen op binnenkrijgt. Op deze grafische meldkamer applicatie worden bijvoorbeeld reanimatie meldingen inclusief terugmelding weergeven.”

HMC over alarmdistributie

Kennissessie HMC over alarmdistributie

Soortgelijke succesverhalen

Veilige zorgalarmering bij medisch service centrum NAAST

NAAST

Lees meer

Redundantie en ketenbewaking

IQ Messenger

Lees meer

Veilige zorg op afstand

IQ Messenger

Lees meer

Erasmus MC

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan