Gebouwbeheer- en brandmeldsystemen

De slimme gebouwgebonden systemen geven de gebruikers veel voordelen, veiligheid en comfort maar brengen een hoge mate van afhankelijkheid met zich mee

Gebouwbeheer- en brandmeldsystemen

Gebouwen worden steeds slimmer, veiliger en energiezuiniger. Branddetectie, sprinklers, koeling, ventilatie en toegangscontrolesystemen zijn een standaard onderdeel geworden van een modern gebouw. De slimme gebouw gebonden systemen geven de gebruikers veel voordelen, veiligheid en comfort maar brengen een hoge mate van afhankelijkheid met zich mee.

Het IQ Messenger systeem kent geen verzuiling als het gaat om de uitwisseling van alarmberichten en integreert nagenoeg alle gebouwbeheer- en brandmeldcentrales (GBS en BMC) middels generieke- en producent specifieke protocollen. Een slecht functionerend gebouwbeheersysteem is niet alleen vervelend maar vaak ook schadelijk. Het kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Een technische storing kan gevolgen hebben op vele terreinen. Van een onwerkbaar klimaat tot een spontaan werkende sprinklerinstallatie en van een weigerende toegangscontrole tot uitblijvend brandalarm. Wachten op klachten van werknemers is natuurlijk geen optie. In geval van fouten of volledige uitval moet de gebouwbeheerder dit direct weten.

Ook worden stand-alone systemen zoals koelkasten voor medicatie of voedsel en systemen t.b.v. water, gas en elektra eenvoudig en bewaakt geïntegreerd.

Middels krachtige alarmfilter en combinatie functies worden uitsluitend de relevante alarmen direct naar de juiste medewerkers gestuurd. Uiteraard merkonafhankelijk dus op een toestel of beeldscherm naar keuze. Zo wordt vendor lock-in en alarmmoeheid vermeden en een hoge alarm attentiewaarde geborgd.

IQ Messenger fungeert als alarmserver in een gecertificeerde NEN2575 brandmeld keten waarbij zowel piepers, DECT/WiFi handsets en smartphones kunnen worden opgenomen.

  • Ondersteuning brandmeld- en gebouwbeheersystemen
  • Onderdeel van gecertificeerde NEN2575 brandmeld keten
  • Geen verzuiling meer, alle systeem alarmering op één platform
  • Mix van verschillende GBS en BMC systemen mogelijk

IQ Messenger integraties:

KNXKNX
EkahauEkahau
ModbusModbus
BACnetBACnet
Schneider ElectricSchneider Electric
PrivaPriva
SiemensSiemens
HoneywellHoneywell
BoschBosch
Johnson ControlsJohnson Controls
OPC Unified ArchitectureOPC Unified Architecture
Rockwell AutomationRockwell Automation

Sauter

Bekijk ook de overige integraties

man down alarm app

Persoonsbeveiliging

Lees meer
medische alarmering

Couveuses en CTG

Lees meer

Locatiebepaling

Lees meer

Infuuspompen

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan