Veilige zorg op afstand

IQ Messenger

Producten en diensten

Zorg op afstand

Industrie

Ouderenzorg, Ziekenhuis

Locatie

Nederland

Bronnen en downloads

Lees het hele verhaal

Veilige zorg op afstand, met de veelzijdige CareApp tabletapplicatie

De maatschappij verandert continu en de zorg verandert mee. Zo blijven kwetsbare mensen langer thuis wonen en bieden zorginstellingen complexere zorg. Ten gevolge van de coronacrisis is de vraag naar beeldbellen, zorg en medicatie op afstand gestegen. IQ Messenger biedt zorgorganisaties met deze laagdrempelige tabletapplicatie een tool die gemakkelijk op afstand is te beheren en bedienen.

De CareApp is ontwikkeld om cliënten binnen dezelfde tabletapplicatie in staat te stellen hulp en zorg te vragen. De eenvoudig te bedienen CareApp biedt méér dan alleen beeldbellen. De CareApp is de vervanger van het klassieke zorgtoestel en het verpleegoproepsysteem. Alle relevante cliënt diensten zijn eenvoudig en grafisch beschikbaar.

Met één druk op de knop de verpleegkundige oproepen, de zonwering bedienen of een familielid bellen is allemaal mogelijk. Ook applicaties van derden kunnen worden geïntegreerd zoals inzage in de PGO, de menukaart van het restaurant of films via een streamingdienst bekijken. Hieronder een greep uit een aantal mogelijkheden:

 • Een reminder ontvangen wanneer het tijd is voor medicatie;
 • Boodschappen bestellen bij de supermarkt;
 • Het reserveren van een taxi;
 • Bellen en beeldbellen;
 • Entertainment apps opstarten;
 • Het medisch dossier inzien;
 • Een verpleegoproep maken;
 • Een maaltijd bestellen in het restaurant;
 • Het aansturen van verlichting en/of zonwering;
 • Een koppeling met een pols-/halszender waarmee cliënten een alarm triggeren in een noodsituatie wanneer de tablet niet binnen handbereik is.

Verpleegoproep meldingen getriggerd vanaf de CareApp kunnen verstuurd worden naar een willekeurig systeem voor alarmafhandeling: een SMS bericht naar een vrijwilliger, een meldkamer of de IQ Messenger SmartApp van een zorg-professional die in de buurt is.

Ook alarmmeldingen afkomstig van andere systemen in de woning kunnen feilloos binnen de oplossing worden geïntegreerd. Bij een melding afkomstig uit slimme leefstijlmonitoring sensoren, deur- en bed detectoren en persoonlijke alarmeringsoplossingen kan de CareApp tablet voor de zorgprofessional een automatische beeldbelverbinding opstarten. Zo kan een zorgprofessional direct beoordelen of hulp noodzakelijk is.

Voordelen voor de zorgprofessional

Zorgprofessionals ontvangen alarmen op een centraalpost of op een smart device. De verrijkte interface biedt zorgprofessionals de mogelijkheid om:

 • Automatisch terug te bellen bij een alarm, de cliënt hoeft de oproep dus niet eerst aan te nemen;
 • Controleren of de cliënt zijn of haar medicatie heeft ingenomen;
 • Oproepen afstellen middels de rode of groene verpleegoproep knoppen;
 • Oproepen afstellen op een smart device en/of door een NFC tag of QR code scan bij de woning;
 • Een camerabeeld inzien van een camera die al in de woning aanwezig is;
 • Een assistentieoproep starten wanneer extra hulp snel nodig is;
 • Naast ‘assistentieoproep’ zijn ook ‘oproep’, ‘aanwezig’ en ‘afwezig’ (in- en uit de kamer) ondersteund;
 • Zelf eenvoudig alarmen toewijzen voor meldingen van één of meerdere cliënten;
 • Wanneer de tablet onvoldoende is opgeladen of niet meer verbonden is, kan een mantelzorger, zorgprofessional of beheerder geïnformeerd worden.

Krachtige combinatie met personenalarmering

De CareApp kan in combinatie met personenalarmering worden aangeboden. Cliënten hebben vanaf nu altijd de zekerheid dat zij hulp krijgen. Bij een noodsituatie wordt met één druk op de polszender direct een zorgprofessional of familielid gebeld.

De CareApp biedt een zeer moderne vorm van verpleegoproep, personenalarmering, (beeld) bellen en nog vele andere functies binnen een volledige gemonitorde app.

Continu wordt de CareApp gemonitord om te zorgen dat deze altijd in verbinding staat met een passende zorgoplossing. 24/7 is er controle op afstand of de apparatuur nog goed werkt. Automatisch worden technische meldingen, zoals geen verbinding met het mobiele netwerk of een te lage batterijspanning, gedetecteerd om zeker te zijn van een optimaal werkende oplossing.

Maximale flexibiliteit: invulling naar behoefte

Voor elke cliënt is de CareApp volledig naar behoefte in te richten. Elke zorgvraag kan weer anders zijn en dit kan ook over een gehele zorgorganisatie middels maatwerk aangepast worden. Dit betekent dat je heel eenvoudig zonder bekabeling geïntegreerde en bewaakte verpleegoproep kunt toepassen, waarbij de zorgorganisatie in overleg met familie kan bepalen welke alarmiconen belangrijk zijn. Verandert de zorgvraag of servicebehoefte? Dan passen de beheerders via de beheerdertool eenvoudig de gewenste diensten voor de cliënt aan. Deze flexibiliteit biedt optimale efficiëntie en gemak voor zowel de cliënt als zorgprofessional.

Meer weten?

Stuur dan een e-mail naar info@iqmessenger.com voor het plannen van een (online) afspraak voor een live demo.

Soortgelijke succesverhalen

HMC over alarmdistributie

HMC

Lees meer

Van een couveusezaal naar kamers

Spaarne Gasthuis

Lees meer

Nieuwe en innovatieve zorgoplossingen

Oktober

Lees meer

Stille, veilige en meer efficiënte alarmering

Rijnstate

Lees meer
Request a demo

Start met IQ Messenger.
Optimaliseer alarm management

Vraag een demo aan

Houd me op de hoogte

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en updates in je mailbox

Meld mij aan